Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 12:16

Συναντήσεις Κορκίδη με εμπόρους της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με τον εμπορικό κόσμο της Κυπαρισσίας είχε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος άκουσε και συζήτησε τα προβλήματα του εμπορικού κλάδου της περιοχής.

Τον κ. Κορκίδη ευχαρίστησε για την παρουσία του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της Συνομοσπονδίας.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε: «Τα προβλήματα που έχουμε είναι πολλά και δύσκολα, το κυριότερο που έχουμε είναι ο ΟΑΕΕ. Πάρα πολλοί συνάδελφοί μας είναι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάτι το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο. Η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι η μόνη λύση, δηλαδή το πάγωμα, η κεφαλαιοποίηση των οφειλών και η ελεύθερη επιλογή κλάσης εισφορών. Να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο και εισφορές να δώσουμε και να έχουμε εμείς και οι οικογένειές μας την αντίστοιχη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Το δεύτερο είναι το θέμα της ρευστότητας που μας απασχολεί. Οι τράπεζες έχουν κλείσει εδώ και 4 χρόνια τα γκισέ τους για τους εμπόρους. Το τρίτο που θέλουμε είναι να στηριχθεί η εντός χρήσης μικρομεσαία επιχείρηση. Και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη κι εκεί που ευελπιστούμε είναι ο τουρισμός. Τα όριά μας και οι αντοχές μας έχουν τερματίσει».

Αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Rex" της Καλαμάτας, ο κ. Κορκίδης συναντήθηκε με το Δ.Σ. και στελέχη των Εμπορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Κ.Μπ.