Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 07:45

Για τον β' γύρο στην Πελοπόννησο: Βέβαιος ο Τατούλης, αισιόδοξος ο Βουδούρης

Γράφτηκε από την
Για τον β' γύρο στην Πελοπόννησο: Βέβαιος ο Τατούλης, αισιόδοξος ο Βουδούρης

Tους Πελοποννήσιους, "γιατί επιβράβευσαν την προσπάθεια που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν 3,5 χρόνια, για δεύτερη φορά", ευχαρίστησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έχει σημαντικό προβάδισμα επανεκλογής τη δεύτερη Κυριακή.

Σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: «Δεν έχει τόσο σημασία η μεγάλη μας νίκη, όσο σημασία έχει το μήνυμα και  ο συμβολισμός αυτής της νίκης». Υποστήριξε επίσης ότι «αυτό το μοντέλο που μαζί φτιάξαμε και υιοθετήσαμε πριν 4 χρόνια, είναι πλέον το μοντέλο που αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες αυτής της χώρας».

Ο Π. Τατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «την προσεχή Κυριακή οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν τη δυνατότητα μέσα από το μήνυμα που θα στείλουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο. Είμαι βέβαιος ότι στη νέα περίοδο η υπογραφή του νέου κοινωνικού συμβολαίου θα δείξει την ικανότητά μας όχι μόνο στον αναπτυξιακό τομέα, αλλά κυρίως στη δημιουργία της απαραίτητης κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και το πρόσωπο της ανθρωπιάς που πρέπει να μας χαρακτηρίζει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε». Και κάλεσε τους πολίτες «την επόμενη Κυριακή για τη δύναμη της μεγάλη νίκης, της νίκης της Νέας Πελοποννήσου, της νίκης της Νέας Ελλάδας των ισχυρών περιφερειών, να στείλουμε ενωτικό μήνυμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού ενωτικού κοινωνικού μετώπου».

 

Βουδούρης: «Εφικτή η ανατροπή στον δεύτερο γύρο των εκλογών»

Η ανατροπή στον δεύτερο γύρο είναι εφικτή γιατί «ο κ. Τατούλης έχει εισπράξει το "πλαφόν" των ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει και θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του, υπό το βάρος των ατασθαλιών του και της ακραίας μνημονικής πολιτικής που επιβάλλει στον τόπο μας». Αυτό τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης σε δήλωση με την οποία σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα θέτει δίλημμα στους ψηφοφόρους «ή ο Φούχτελ ή η "Πελοπόννησος Πρώτα", ή με τη μνημονιακή πολιτική ή με την ελπίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βουδούρης αποδίδει το χαμηλό ποσοστό του συνδυασμού του στο «δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται ανελέητα στη χώρα μας, με συνέπεια σχεδόν ένας στους δύο να απέχουν από τις χθεσινές εκλογές».

Αναλυτικά η δήλωση του Οδυσσέα Βουδούρη:

«Ευχαριστούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου, που με την ψήφο τους ανέδειξαν την παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα" ως την δύναμη που καλείται να συνεχίσει τον αγώνα στον δεύτερο γύρο για να ανατρέψει τα άνομα συμφέροντα και να φέρει την αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειάς μας. Η μάχη συνεχίζεται.

Στη διάρκεια του πρώτου γύρου, η παράταξή μας πέτυχε να απογυμνώσει το Σύστημα Τατούλη, που ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - Βενιζέλου, και να αποτρέψει την ελπίδα του απερχόμενου περιφερειάρχη να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Από μια αρχική δεξαμενή ψήφων, που αγγίζει το 83% (το άθροισμα του δικού του ποσοστού το 2010 και του ποσοστού της ΝΔ, που στις τωρινές εκλογές τον υποστηρίζει), ο κ. Τατούλης έχασε σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους!

Καλούμε τους πολίτες να ξεπεράσουν το "δόγμα του σοκ" που εφαρμόζεται ανελέητα στη χώρα μας, με συνέπεια σχεδόν ένας στους δυο να απέχουν από τις χθεσινές εκλογές. Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 25ης Μαΐου για να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Η "Πελοπόννησος Πρώτα", συνεπής στις δεσμεύσεις της και στην πολιτική της, θα συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές, οικολογικές δυνάμεις της Πελοποννήσου για να ανατρέψει το Σύστημα Τατούλη - Φούχτελ. Αυτό είναι πλέον εφικτό, διότι ο κ. Τατούλης έχει εισπράξει το "πλαφόν" των ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει και θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του, υπό το βάρος των ατασθαλιών του και της ακραίας μνημονιακής πολιτικής που επιβάλει στον τόπο μας.

Η "Πελοπόννησος Πρώτα" συγκροτεί μια συμμαχία, κοινωνική και πατριωτική, για την αλλαγή, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας. Το διακύβευμα της αντιπαράθεση στην Πελοπόννησο είναι πλέον ξεκάθαρο: ή ο κ. Φούχτελ ή η "Πελοπόννησος Πρώτα", ή με τη μνημονιακή πολιτική ή με την ελπίδα.

Στον δεύτερο γύρο ψηφίζουμε με γνώμονα το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας, της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Να μην λείψει κάνεις από αυτή την μάχη. Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας». 


NEWSLETTER