Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 12:38

Θεόδωρος Χιώνης: "Κολεγιές και συνεργασίες ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα"

Γράφτηκε από την
Θεόδωρος Χιώνης: "Κολεγιές και συνεργασίες ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα"

 

"Μετά τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να επιταχυνθούν διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, που είναι σαν "κινούμενη άμμος". Οποιος έχει μάτια βλέπει: κολεγιές και συνεργασίες ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα γίνονται και θα γίνονται. Οι όποιες ανακατατάξεις τέτοιου είδους όμως δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων". Τη θέση αυτή εκφράζει μεταξύ άλλων, μιλώντας στην “Ε”, ο Θόδωρος Χιώνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

 

Οπως δηλώνει, «όσοι λένε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να γίνει φιλολαϊκή λένε ψέματα. Οι διαφορές που υπάρχουν, από χώρα σε χώρα, αφορούν τον τρόπο και τον ρυθμό εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενώ οι πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις στα πλαίσια της Ε.Ε. στερούν από τη χώρα μας την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει». Και προσθέτει:

«Ο λαός και η νεολαία έχουν μοναδικό συμφέρον να δοκιμάσουν τη δύναμή τους στο δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. Μπορούν και θα τα καταφέρουν, ξεπερνώντας τα σημερινά εμπόδια. Το ελπιδοφόρο αύριο μπορεί να κατακτηθεί, εάν σήμερα δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα, με δυνατό ΚΚΕ».

1. Τι είναι εκείνο που θα κριθεί κατά τη γνώμη σας στις ευρωεκλογές;

«Το εάν ο εργαζόμενος λαός θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα, με την ψήφο του, να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μας καταδικάζει στη μόνιμη φτώχεια, δυναμώνοντας το ΚΚΕ. Ενισχύοντας, δηλαδή, τη δύναμη εκείνη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ που αντιπαλεύει την Ε.Ε. και ξεσκεπάζει τα σχέδιά της και αποδυναμώνοντας εκείνα τα κόμματα που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την Ε.Ε., είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό για τον χαρακτήρα της και σήμερα τους λένε ότι αυτή η αντιδραστική ένωση του κεφαλαίου μπορεί να εξανθρωπιστεί».

 

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα κατά πόσο νομίζετε πως θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

«Μετά τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να επιταχυνθούν διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, που είναι σαν "κινούμενη άμμος". Οποιος έχει μάτια βλέπει: κολεγιές και συνεργασίες ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα γίνονται και θα γίνονται. Οι όποιες ανακατατάξεις τέτοιου είδους όμως δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα προς όφελός τους από κόμματα και κυβερνήσεις που κινούνται εντός των τειχών της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που μας έφερε εδώ που μας έφερε, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό η μόνη θετική εξέλιξη για το λαό είναι να δυναμώσει τη φωνή του, να δυναμώσει τις διεκδικήσεις του, επιλέγοντας το ΚΚΕ που μπορεί να εκπροσωπήσει  αποτελεσματικά τις λαϊκές ανάγκες, τα λαϊκά συμφέροντα στην ευρωβουλή, στις περιφέρειες και στους δήμους. Παντού!”.

 

3. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Καταρχήν, η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., δεν είναι ούτε πρωτότυπη, ούτε αποκλειστική. απέναντι στην Ελλάδα. Εφαρμόζεται αντίστοιχα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., από διαφόρων τύπων κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από χρέη και μνημόνια. Οι μόνιμοι μηχανισμοί επιτήρησης και οι απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι παρόντες και ισχύουν για όλους τους λαούς.

Οσοι λένε ότι η Ε.Ε. μπορεί να γίνει φιλολαϊκή λένε ψέματα. Οι διαφορές που υπάρχουν, από χώρα σε χώρα, αφορούν τον τρόπο και τον ρυθμό εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενώ οι πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις στα πλαίσια της Ε.Ε. στερούν από τη χώρα μας την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει.

Σήμερα έχει σημασία να ενισχυθεί το ΚΚΕ, που δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, που δεν προσκυνά την Ε.Ε. και γι’ αυτό μπορεί είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, με προτάσεις και μαχητική δράση, για να μπουν εμπόδια στην ευρωενωσιακή πολιτική και για να ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής προοπτικής, σπάζοντας τα δεσμά της Ε.Ε., με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του εργαζόμενου λαού».

 

4. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων, και από τι νομίζετε πως θα κριθεί αυτό;

«Ναι! Η αισιοδοξία είναι σίγουρα στη φύση όσων παλεύουν για να έρθουν πραγματικά καλύτερες μέρες στον τόπο μας, για να ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα της ανεργίας και της φτώχειας.

Ο λαός και η νεολαία έχουν μοναδικό συμφέρον να δοκιμάσουν τη δύναμή τους, στο δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. Μπορούν και θα τα καταφέρουν, ξεπερνώντας τα σημερινά εμπόδια.

Το ελπιδοφόρο αύριο μπορεί να κατακτηθεί, εάν σήμερα δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα, με δυνατό ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων και για να κατακτήσει τη δική του εξουσία».

 

5. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα και σε ποιους τομείς νομίζετε ότι θα προσφέρετε καλύτερα εφόσον εκλεγείτε;

«Το ΚΚΕ, με ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, συγκροτεί τα ψηφοδέλτια με τα οποία συμμετέχει στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η υποψηφιότητα καθενός από εμάς, που βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, είναι συνέχεια της δράσης μας, της συμμετοχής μας στους κοινωνικούς, πολιτικούς αγώνες, η ατομική συμβολή στον συλλογικό αγώνα.

Οποιοι εκλεγούν απ’ το κόμμα μας θα συμβάλουν στην προσπάθεια να ενημερωθεί ο λαός και η νεολαία για τις αποφάσεις  της Ε.Ε. και των διάφορων αντιδραστικών μηχανισμών της, για τις επιπτώσεις που έχουν στη ζωή μας, για την οργάνωση της πάλης, ώστε να μπουν εμπόδια και να έχουμε κατακτήσεις.

Δραστηριότητα που το ΚΚΕ, μαζί και με άλλους αγωνιστές, την πραγματοποιεί με συνέπεια και σταθερότητα. Οι πιο νέοι στην ηλικία, που είμαστε και αρκετοί στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, έχουμε ιδιαίτερο καθήκον στην ανάδειξη και υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας στη μόρφωση και στη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια”.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ο Θόδωρος Χιώνης, γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μαρμαρογλύπτης. Τελείωσε το Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου. Εκλέχτηκε στο 3μελές του 15μελούς στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης και είχε συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό, εκλεγμένος στο 7μελές του Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Τήνου. Υπήρξε μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δράμας.


NEWSLETTER