Τετάρτη, 21 Μαϊος 2014 13:08

Βασίλης Δοσούλας: "Να φύγουμε από τη μιζέρια και τη σκληρή λιτότητα"

Γράφτηκε από την
Βασίλης Δοσούλας: "Να φύγουμε από τη μιζέρια και τη σκληρή λιτότητα"

 

"Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί την τύχη της. Να αποκτήσει στρατηγική, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και αξιοπιστία έναντι των Ευρωπαίων" δηλώνει, μιλώντας στην "Ε", ο Βασίλης Δοσούλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με "Το Ποτάμι".

 

Οπως επισημαίνει, παράλληλα, «χρειάζονται, όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από όλες τις χώρες, νέες, φρέσκες ιδέες, για να φύγουμε από αυτή τη μιζέρια, αλλά και την σκληρή λιτότητα που θέλει να μας επιβάλει η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία». Με έμφαση δε, υπογραμμίζει: «Πάντα ήμουν αισιόδοξος και γι’ αυτό δεν έχω φύγει στο εξωτερικό να βρω κι εγώ καλύτερο μέλλον. Ωστόσο, φέτος έφτασα στα όριά μου, βλέποντας τη χώρα σε τόσο άθλια κατάσταση και το πολιτικό θέατρο να γίνεται ολοένα πιο θρασύ και προσβλητικό για τους νέους και τους πολίτες που κοπιάζουν καθημερινά να επιβιώσουν στην Ελλάδα».

 

1. Τι είναι εκείνο που θα κριθεί κατά τη γνώμη σας στις ευρωεκλογές;

«Η Ευρώπη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών. Με μια κουρασμένη πολιτική ελίτ που αδυνατεί να αντιληφθεί τις πραγματικές αγωνίες και έχει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι χάνεται μια ολόκληρη γενιά και πολιορκείται από ένα κύμα ρατσισμού και ευρωσκεπτικισμού. Χρειάζονται, όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από όλες τις χώρες, νέες, φρέσκες ιδέες, για να φύγουμε από αυτή τη μιζέρια, αλλά και την σκληρή λιτότητα που θέλει να μας επιβάλει η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία».

 

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα κατά πόσο νομίζετε πως θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

«Θα κριθεί εάν η χώρα αλλάξει πολιτική ατμόσφαιρα. Αν ανοίξει ο δρόμος για νέες δυνάμεις, νέες ιδέες, που θα βοηθήσουν ένα κομματικό κατεστημένο που ευθύνεται για την κρίση και όλες τις παθογένειες της χώρας μας. Θα φανεί, εν τέλει, αν η Ελλάδα παραδίδει τη σκυτάλη της δημιουργίας και της αναγέννησης στη νέα γενιά».

 

3. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Νομίζω ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί την τύχη της. Να αποκτήσει στρατηγική, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και αξιοπιστία έναντι των Ευρωπαίων. Δηλαδή, η πολιτική της Ευρώπης πρέπει να επηρεαστεί πλέον από το εκλογικό αποτέλεσμα και να πιέσουμε όσο μπορούμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με προτάσεις και στόχους, ώστε η Ελλάδα και παράλληλα και οι υπόλοιπες, σε κρίση, χώρες, να βγούμε με πραγματική ανάπτυξη και να σταθούμε και πάλι δίπλα στους Ευρωπαίους, με δύναμη ανταγωνιστικότητας. Εχουμε πολλά λαμπρά ταλέντα που μπορούν να κάνουν την Ελλάδα ένα δυνατό κράτος-μέλος».

 

4. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων και από τι νομίζετε πως θα κριθεί αυτό;

«Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική και εισπράττοντας τις αντιδράσεις του απλού πολίτη σ’ αυτό το νέο που πάμε να φτιάξουμε, είμαι όλο και πιο αισιόδοξος. Υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία που προσπαθούν απεγνωσμένα να βγουν στο προσκήνιο και το πελατειακό σύστημα δεν τις αφήνει. Είμαι αισιόδοξος βλέποντας την αποδοχή που έχει ''Το Ποτάμι'' και ακούγοντας αυτούς τους ανθρώπους. Πάντα ήμουν αισιόδοξος και γι’ αυτό δεν έχω φύγει στο εξωτερικό να βρω κι εγώ καλύτερο μέλλον. Ωστόσο, φέτος έφτασα στα όριά μου, βλέποντας τη χώρα σε τόσο άθλια κατάσταση και το πολιτικό θέατρο να γίνεται ολοένα πιο θρασύ και προσβλητικό για τους νέους και τους πολίτες που κοπιάζουν καθημερινά να επιβιώσουν στην Ελλάδα».

 

5. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα και σε ποιους τομείς νομίζετε ότι θα προσφέρετε καλύτερα εφόσον εκλεγείτε;

«Αν κάπου θέλω να βάλω ένα λιθαράκι, είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία όλων των Ευρωπαίων. Αυτό θέλω να παλέψω, για το κοινωνικό κράτος, για την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Θέλω να παλέψω για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ετσι αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα, μετά από αρκετή σκέψη. Κουράστηκα να παραμένω θεατής. Μου δόθηκε η ευκαιρία, από θεατής να γίνω ένα ουσιαστικό όργανο για αποφάσεις και αλλαγές που πιστεύω πως θα βοηθήσουν την Ελλάδα και έτσι με θάρρος και τόλμη έκανα το βήμα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως σημαντικό για εμένα δεν είναι το να με ψηφίσουν, αλλά να επιστρέψει ο κόσμος στις κάλπες και να ψηφίσει όποιον πιστεύει ο καθένας πως τον εκφράζει καλύτερα».

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και διακρίθηκε σε πολύ μικρή ηλικία ως αθλητής της κολύμβησης. Επειτα από σοβαρό θαλάσσιο ατύχημα το 1994, υπέστη ακρωτηριασμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Βοστόνη όπου του προστέθηκαν τεχνητά μέλη. Επέστρεψε στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αργότερα αποφοίτησε με έπαινο από σχολή σχεδίου. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας. Προσφέρει συστηματικά εθελοντική βοήθεια σε άτομα με αναπηρία, δραστηριότητα για την οποία έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Αριστείο Θέλησης 2009 και το Leader of the Year 2002.


NEWSLETTER