Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 07:46

Η στάση των συνδυασμών στο μπαράζ της Κυριακής: Πόντιοι Πιλάτοι χαλί στον Τατούλη

Γράφτηκε από την
Η στάση των συνδυασμών στο μπαράζ της Κυριακής: Πόντιοι Πιλάτοι χαλί στον Τατούλη

Παθητική ουδετερότητα, η οποία ευνοεί το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, θα τηρήσουν στις επαναληπτικές εκλογές οι περισσότεροι συνδυασμοί που έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο των εκλογών - ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς απ' τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες του πρώτου γύρου δεν έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Οδυσσέα Βουδούρη.

Την ίδια ώρα όμως και ο κ. Βουδούρης δεν έχει κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά συνεχίζει να απευθύνεται μόνο στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή αντιμνημονιακή ορολογία. 

Η στάση του αυτή δεν συγκίνησε καθόλου το ΚΚΕ, και χθες ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας κάλεσε τους οπαδούς του κόμματος να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο. 

Τα χείρας τους νίπτουν και μέλη του συνδυασμού "Πελοποννησιακή Ενωση" του Γιάννη Μανώλη, ζητώντας ψήφο κατά συνείδηση, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης έχει καταγγείλει το "Τατουλιστάν". Ψήφο κατά συνείδηση ζητούν, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Ξεροβάσιλας και ο πρώτος σε σταυρούς Νίκος Φωτέας. 

Κουβέντα για την ψήφο της δεύτερης Κυριακής δεν έχει πει ούτε ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Γιώργος Δέδες: Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης του Πέτρου Τατούλη ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αλλά δεν είπε τίποτα για τους μονομάχους του δεύτερου γύρου. 

Την ίδια ακριβώς στάση με τον κ. Δέδε τήρησε και η επικεφαλής των Οικολόγων Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της έχει δηλώσει ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει αντιευρωπαίους αριστερούς, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν συμπεριλαμβάνει και τον κ. Βουδούρη σε αυτή τη λίστα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν από λίγα χρόνια κυνηγούσαν τον Οδυσσέα Βουδούρη μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα. 

Οσο για τη Χρυσή Αυγή, κανένας δεν γνωρίζει ποια γραμμή θα δοθεί πανελλαδικά, ούτε αν είναι εφικτό να φτάσουν οι εντολές της ηγεσίας ως τον τελευταίο ψηφοφόρο. 


NEWSLETTER