Τετάρτη, 28 Μαϊος 2014 21:50

Απάντηση Χρυσής Αυγής στην "Ελληνική Δράση" για τα περί στήριξης Νίκα

Γράφτηκε από την
Απάντηση Χρυσής Αυγής στην "Ελληνική Δράση" για τα περί στήριξης Νίκα

 

Τη δική της απάντηση στις καταγγελίες της “Ελληνικής Δράσης για το Δήμο Καλαμάτας” για τη στάση της στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές έδωσε χθες η Τ.Ο. Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η απάντηση:

“Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του δημοτικού φορέα της πόλης μας ''Ελληνική Δράση'', σχετικά με τα παράπονα ότι η Χρυσή Αυγή δεν στήριξε τον συνδυασμό του κ. Δημητρούλια, είτε ότι στήριξε τον συνδυασμό του κ. Νίκα, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

1) Αν και βρίσκουμε γελοίο το γεγονός να δικαιολογούμαστε προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, απαντάμε με σκοπό την ενημέρωση των υποστηρικτών μας, σχετικά με όλο αυτό το κακόβουλο παιχνίδι που ξεκίνησε μετεκλογικά στην πόλη μας επειδή δεν καταφέρατε κύριε Δημητρούλια να καπηλευτείτε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής όπως θα θέλατε.

2) Προεκλογικά βγάλαμε σχετική ανακοίνωση όπου καλούσαμε τους ψηφοφόρους μας, ονοματίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένους συνδυασμούς οι οποίοι καπηλευτήκαν την υποστήριξη του κινήματος μας, να μην τους ψηφίσουν, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν υποστηρίζει κανένα συνδυασμό που δεν φέρει το όνομα ''Ελληνική Αυγή''. 

3) Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πολλές ήταν οι αναφορές συμπολιτών μας οι οποίοι επισκεφτήκαν τα προεκλογικά γραφεία της ''Ελληνικής Δράσης'' νομίζοντας ότι ήταν γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εσείς όμως δεν το διαψεύσατε ποτέ αυτό σε όποιον επισκεπτόταν τα προεκλογικά σας γραφεία, αντιθέτως το καπηλευτήκατε και έτσι στα μάτια πολλών συμπολιτών μας ο ''ανεξάρτητος'' από πολιτικά κόμματα δημοτικός φορέας σας βόλευε για λόγους ψήφων να φαίνεται της Χρυσής Αυγής. Το παραπάνω τέχνασμα σας χάρισε και τον τίτλο του δημοτικού συμβούλου. Τότε η Χρυσή Αυγή λοιπόν προεκλογικά δεν ήταν του συστήματος έτσι; Το ίδιο ισχύει και για τον συνδυασμό του κ. Νίκα, όπου εσκεμμένες φημολογίες διαδίδονταν ότι η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει τον συνδυασμό του κάτι το οποίο διαψεύσαμε με ανακοίνωση στον Τύπο. 

4) Η Τ.Ο. Καλαμάτας ουδέποτε στήριξε κανέναν συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές της πόλης μας. Κανένα μέλος και υποστηρικτής μας δεν πήρε εντολή από τα γραφεία μας να ψηφίσει υπέρ κάποιου δημοτικού συνδυασμού. Αν έχετε αποδείξεις για μέλη, στελέχη, υποψήφιους ή υποστηρικτές καλύτερα να αφήσετε τα γενικόλογα και να μιλήσετε την επόμενη φορά με ονόματα και αποδείξεις απευθυνόμενοι επί προσωπικού και όχι στην Χρυσή Αυγή.  

5) Αν κάποιος όντως υποστήριξε συγκεκριμένο δημοτικό συνδυασμό όπως αναφέρατε, δεν έχει να κάνει με την επίσημη γραμμή της Χρυσής Αυγής και το κίνημά μας δεν φέρει καμία ευθύνη για την προσωπική επιλογή του καθενός, όπως επίσης δεν μπορεί και να επιβάλει στον κάθε ψηφοφόρο τι να ψηφίσει.

6) Στις 16 Μαΐου το πρωί, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Νίκη, ο γραμματέας της Τ.Ο. Καλαμάτας και μέλος της κεντρικής επιτροπής, συναγωνιστής Λυκούργος Αλευράς, στην ερώτηση που του απεύθυνε ο δημοσιογράφος του σταθμού για το ποιο δημοτικό συνδυασμό θα στηρίξει η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Καλαμάτας, απάντησε κανέναν και προέτρεψε μάλιστα τους ψηφοφόρους μας να ρίξουν λευκό.

7) Πού αποσκοπεί ο πόλεμός σας εναντίον της Χρυσής Αυγής κύριε Δημητρούλια; Μήπως σας υποσχεθήκαμε τίποτα ψήφους και δεν το ξέρουμε; Τι περιμένατε από την Χρυσή Αυγή κύριε Δημητρούλια; Να βγάζαμε καμιά σημαία της ''Ελληνικής Δράσης'' έξω από τα γραφεία μας και να φωνάζαμε ζήτω ο υποψήφιος Δήμαρχος;

8) Μετά από όλα αυτά μένει να βγει και ο συνδυασμός του κυρίου Μάκαρη να μας ζητήσει εξηγήσεις γιατί δεν τον στηρίξαμε.

9) Συνεχίστε λοιπόν έτσι, αλλά να θυμάστε ότι όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα!"

 

Για Περιφέρεια

Με ανακοίνωσή της νωρίτερα η Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας της Χρυσής σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας ότι το κόμμα κέρδισε 2 έδρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 3 στην Ευρωβουλή. 


NEWSLETTER