Σάββατο, 31 Μαϊος 2014 18:12

Απάντηση Κουκούμη στον Ανδρινόπουλο για τις εκλογές

Γράφτηκε από τον
Απάντηση Κουκούμη στον Ανδρινόπουλο για τις εκλογές

Καυστική είναι η απάντηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Τριφυλίας Σαράντου Κουκούμη προς τον Ευστάθιο Ανδρινόπουλο με αφορμή την δήλωση – μήνυμα του τελευταίου για το εκλογικό αποτέλεσμα του β' γύρου των εκλογών στο δήμο. 

 

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουκούμης επισημαίνει ότι αν ο κ. Ανδρινόπουλος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του να εκλεγεί δήμαρχος στην "γραμμή" που θα έδινε το ΚΚΕ, πρέπει να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των "υπνοβατιστών". Επίσης σημειώνει πως μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν μέλος της δημοτικής αρχής και της αυτοδιοικητικής ομάδας που με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας έριξε το πλεούμενο στα βράχια.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουκούμη, η οποία συνοδεύεται από την επιστολή παραίτησης του κ. Ανδρινόπουλου από αντιδήμαρχος αναφέρει: «Ο κ. Ανδρινόπουλος σε πρόσφατο μήνυμά του για το αποτέλεσμα του β' γύρου των τοπικών εκλογών αναφέρει πως η "Λαϊκή Συσπείρωση" με το άκυρο - λευκό που κάλεσε τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν έχει ευθύνη, γιατί η κοινωνία θα υποστεί την ίδια αυτοδιοικητική ομάδα (προφανώς εννοεί του Κ. Κατσίβελα) που η "Λαϊκή Συσπείρωση" κατηγορούσε συνεχώς τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια καλεί τη "Λαϊκή Συσπείρωση" να αντιληφθεί ότι η ενασχόληση με τη τοπική διοίκηση "δεν είναι καπρίτσιο, αλλά σύνεση και ρεαλισμός". 

Αν ο κ. Ανδρινόπουλος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του να εκλεγεί δήμαρχος στη “γραμμή” που θα έδινε το ΚΚΕ, η οποία είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια για άκυρο-λευκό στο β' γύρο όπου δεν εκλέγεται δικός της υποψήφιος, τότε όχι μόνο στην κατηγορία των ρεαλιστών δεν μπορεί να συμπεριληφθεί, αλλά μάλλον σε αυτή των “υπνοβατιστών”.

Και για να τελειώνουμε την πλάκα: Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αντιλαϊκή, (όπως αναγνωρίζει και ο κ. Ανδρινόπουλος) γιατί ήταν με τη στήριξη της ΝΔ που συμφωνεί με την ΕΕ, και εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της παντού. Ο συγκεκριμένος πολιτευτής που το παίζει ανεξάρτητος μέχρι το Φλεβάρη που μας πέρασε ήταν αντιδήμαρχος της συγκεκριμένης δημοτικής (καταστροφικής όπως λέει ο ίδιος) ομάδας. Από τη μια στιγμή στην άλλη ο κ. Ανδρινόπουλος μετατράπηκε σε γνήσιο εκφραστή των λαϊκών δικαιωμάτων και με περισσό θράσος εγκαλεί το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που κράτησαν την πιο συνεπή και τίμια στάση. 

Αλήθεια, κ. Ανδρινόπουλε, εσείς και αρκετοί από τους συνυποψηφίους σας δεν είσαστε στην ίδια αυτοδιοικητική ομάδα που συμφωνούσατε σε όλα με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας που έριξε "στα βράχια" το "πλεούμενο" που λέγεται Δήμος Τριφυλίας; 

Και με ποια εχέγγυα παρουσιάζεστε ως "σωτήρας" του δήμου και μας εγκαλείτε γιατί στο β γύρο δε στηρίξαμε το συνδυασμό σας, όταν καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας σας όχι μόνο δε συμβάλατε στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το δήμο, αλλά στην επιδείνωσή τους;

Πράγματι, κ. Ανδρινόπουλε, και μεις πιστεύουμε ότι τα πέντε χρόνια είναι αρκετός χρόνος για να χειραφετηθούν πολιτικά ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και να μην εγκλωβίζονται σε κόμματα και "αυτοδιοικητικούς" συνδυασμούς που τον καλούν να αποδεχθεί  με "σύνεση και ρεαλισμό" την καπιταλιστική βαρβαρότητα που συνδιαμορφώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματα που και σεις "ανεξάρτητα" και "ακηδεμόνευτα" υπηρετείτε. Είναι, επίσης, αρκετός χρόνος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να αποδείξει ο καθένας μας τη συνέπεια λόγων και έργων».

 

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER