Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 16:19

Να ανακηρυχθεί δήμαρχος Μεσσήνης ζητάει ο Γιώργος Τσώνης

Γράφτηκε από την
Να ανακηρυχθεί δήμαρχος Μεσσήνης ζητάει ο Γιώργος Τσώνης

Την ανακήρυξή του ως δήμαρχο Μεσσήνης ζητά σήμερα Πέμπτη (5/6) με δήλωσή του ο Γιώργος Τσώνης, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των 102 Εκλογικών Τμημάτων του Δήμου Μεσσήνης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Τσώνη "κατά την επανακαταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι ένα ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, κακώς είχε καταγραφεί στη δύναμη του Στάθη Αναστασόπουλου και έγινε η αναγκαία πράξη διόρθωσης".

Στην ίδια ανακοίνωσει σημειώνεται: 

"Συγκεκριμένα, το υπ’ αριθμ. 33 ψηφοδέλτιο του 223ου Εκλογικού Τμήματος του Δήμου Μεσσήνης, που ανήκε στο συνδυασμό του Γ. Τσώνη, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγραφεί υπέρ του κ. Στάθη Αναστασόπουλου. Έτσι, μετά την εξακρίβωση του λάθους και την αφαίρεση ενός ψηφοδελτίου από το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου, το οποίο προσμετρήθηκε υπέρ του κ. Τσώνη, ο τελευταίος προηγείται με ένα ψηφοδέλτιο.

Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό και αναμφισβήτητο εύρημα, το οποίο και διορθώθηκε, πέρα από την καταγραφή περιπτώσεων ψηφοδελτίων -από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας- επί των οποίων θα υποβληθούν τα όποια αιτήματα ακυρώσεων ή προσμετρήσεων στο Εκλογοδικείο.

Να σημειωθεί ότι κατά την εξαήμερη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων, οι δικαστές που είχαν οριστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση δέχονταν τα αιτήματα των πληρεξουσίων δικηγόρων των δυο πλευρών επί των θεμάτων ελέγχου των ψηφοδελτίων και του υπολοίπου εκλογικού υλικού (πρωτόκολλο ψηφοφορίας, βιβλίο πράξεων κ.λ.π.) και δεν αποφαίνονταν επ’ αυτών. Άρα, δεν υπήρξαν κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία ακυρώσεις ή προσμετρήσεις ψηφοδελτίων. Η μόνη πράξη που έγινε ήταν αυτή της προαναφερομένης διόρθωσης, η οποία διαμόρφωσε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα, προ των όποιων προσφυγών στο Εκλογοδικείο, με 9.237 στον Γ. Τσώνη, έναντι 9.236 του Στάθη Αναστασόπουλου. Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσώνης ζητά να ανακηρυχθεί δήμαρχος Μεσσήνης".


NEWSLETTER