Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 11:27

Ενσταση κατά της εκλογής Κατσίβελα και Τζωρτζίνη - Αθλιότητες τα χαρακτηρίζει ο νέος δήμαρχος

Γράφτηκε από τον
Ενσταση κατά της εκλογής  Κατσίβελα και Τζωρτζίνη - Αθλιότητες τα χαρακτηρίζει ο νέος δήμαρχος

Στο τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας θα συνεχιστεί ο τρίτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών για το Δήμο Τριφυλίας μετά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας.

Οι ενστάσεις αφορούσαν πρώτα και κύρια την εκλογή του Παναγιώτη Κατσίβελα στην θέση του δημάρχου που κατατέθηκε από πολίτη ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχει κώλυμα εκλογής του, λόγω της θέσης που κατέχει ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Επίσης από τον ίδιο πολίτη κατατέθηκε ένσταση και για τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο της ΔΕ Γαργαλιάνων Αλέξανδρο Τζωρτζίνη για την θέση του στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Ενώ μια τρίτη ένσταση κατατέθηκε κατά του εκλογικού αποτελέσματος στην Τοπική Κοινότητα Αρμενιών όπου για μια ψήφο κερδήθηκε από το συνδυασμό του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου. Η συγκεκριμένη ένσταση κατατέθηκε από υποψήφιο του συνδυασμού του Τάκη Κατσίβελα.

Από εδώ και πέρα οι ενστάσεις που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας θα σταλούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε η απόφαση θα πρέπει να έχει βγει μέχρι τις 31 Αυγούστου, αφού από την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή. Για την απόφαση που θα βγει υπάρχει μόνο δικαίωμα αναίρεσης, η οποία πάει για συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δήλωση Κατσίβελα

Αθλιότητες χαρακτηρίζει όλα όσα έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο ο νεοεκελεγείς δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσει και την ένσταση σε βάρος του.

Με αφορμή τα περιστατικά των τελευταίων ημερών ο κ. Κατσίβελας σημειώνει:

"Οι πολίτες της Τριφυλίας στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου αποφάσισαν  ο τόπος μας  να ακολουθήσει  μια νέα πορεία   και να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική  ανάπτυξης  ελπίδας και αισιοδοξίας και η εντολή τους στον συνδυασμό «Τριφυλία .Ξεκινάμε» και  σε μένα προσωπικά είναι  ισχυρή , ξεκάθαρη αλλά κυρίως αδιαμφισβήτητη.

Μετά τις αθλιότητες της προεκλογικής περιόδου, γίνεται η ύστατη προσπάθεια ,να ακυρωθεί η απόφαση  του λαού  μας , από αυτούς που αντιστρατεύονται  αυτήν την νέα προοπτική της Τριφυλίας μας  και μάλιστα χωρίς να έχουν το θάρρος και την παρρησία  να βγουν από το σκοτάδι που ζουν  και λειτουργούν. Δέχομαι και αυτήν την πρόκληση. Το ξεκίνημα της Τριφυλίας δεν πρόκειται να ανακοπεί."

 


NEWSLETTER