Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 07:45

Το Εκλογοδικείο θα κρίνει την Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Το Εκλογοδικείο θα κρίνει την Μεσσήνη

Καμία ανατροπή στο αποτέλεσμα ή αλλαγή εδρών δεν επέφερε η επικύρωση της απόφασης από το Πρωτοδικείο για τις εκλογές στο Δήμο Μεσσήνης. Ανακηρύσσει δήμαρχο το Στάθη Αναστασόπουλο με μια ψήφο διαφορά. Ο ηττημένος Γιώργος Τσώνης μιλώντας στην "Ε" είπε ότι θα καταθέσει ένσταση μετά την ανάρτηση της απόφασης και πως είναι σίγουρος ότι το Εκλογοδικείο θα δικαιώσει το συνδυασμό του. Επιφυλακτικός στο να απαντήσει ήταν ο Στάθης Αναστασόπουλος.

Χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας επικύρωσε σε δημόσια συνεδρίαση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου - Νέστορος και Δυτικής Μάνης. Το δικαστήριο έκανε επίσης τις κληρώσεις αναπληρωματικών μελών δημοτικών και τοπικών συμβουλίων που είχαν ισοψηφήσει, κι έτσι αύριο ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να γίνει από τους δικαστές η ανακήρυξη των επιτυχόντων δημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και ανάρτηση της απόφασης για τα τελικά αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών. 

Με την απόφαση του Πρωτοδικείου οριστικοποιούνται οι έδρες που καταλαμβάνει ο κάθε συνδυασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα γίνει ανάρτηση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων για 3 μέρες. Μετά τις 3 ημέρες οι ηττημένοι θα μπορούν μέσα σε διάστημα 7 ημερών να καταθέσουν ένσταση, που θα συζητηθεί στο Εκλογοδικείο το οποίο θα αποφασίσει σχετικά εντός 20 ημερών. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ενημερώθηκε από την "Ε" για την παραπάνω εξέλιξη και του ζητήθηκε σχετική δήλωση. 

«Χαίρομαι γι' αυτή την εξέλιξη και επιφυλάσσομαι να κάνω σχετική ανακοίνωση μετά την ανακήρυξη του αποτελέσματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασόπουλος.  

Σίγουρος ότι το Εκλογοδικείο θα τον δικαιώσει δηλώνει ο Γιώργος Τσώνης, ο οποίος μιλώντας στην "Ε" είπε πως το αποτέλεσμα είναι πλασματικό. Πρόσθεσε ότι κατά την επανακαταμέτρηση φάνηκε ότι έχει γίνει αριθμητικό λάθος στο 223ο εκλογικό τμήμα. Συγκεκριμένα είπε: «Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε έτοιμοι κι όταν αναρτηθεί η απόφαση θα καταθέσουμε ένσταση. Και είμαι σίγουρος ότι το Εκλογοδικείο θα μας δικαιώσει». Και πρόσθεσε πως «έχει γίνει αριθμητικό λάθος στο 223ο εκλογικό τμήμα υπέρ του Στ. Αναστασόπουλου, όπως φάνηκε στην επανακαταμέτρηση». Εξήγησε λοιπόν ότι εξαιτίας ενός νομικού κενού «δεν μπορούσε να ανακηρύξει εμάς το Πρωτοδικείο, γιατί βρήκαμε τη διαφορά κατά την διαδικασία επανακαταμέτρησης».

 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER