Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 08:28

Aν και το... ράδιο Aρβύλα βιάζεται: Τέλη του μήνα η απόφαση για το δήμαρχο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Aν και το... ράδιο Aρβύλα βιάζεται: Τέλη του μήνα η απόφαση για το δήμαρχο Μεσσήνης

Καθυστερεί ακόμη η απόφαση του εκλογοδικείου Καλαμάτας, οπότε οι φήμες και οι διαδόσεις στα καφενεία της Μεσσήνης περί έκδοσης απόφασης για το ποιος είναι ο νέος δήμαρχος... δεν έχουν καμία υπόσταση. Αυτό λένε στην "Ε" έγκυροι νομικοί κύκλοι, που εξηγούν πως είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, όταν μόλις την περασμένη Τρίτη 29 Ιουλίου συζητήθηκε η ένσταση του συνδυασμού Γιώργου Τσώνη και η αντένσταση του συνδυασμού Στάθη Αναστασόπουλου.

Τα δε υπομνήματα παραδόθηκαν στο δικαστήριο από πλευράς δικηγόρων λίγες ημέρες μετά, και είναι ζήτημα αν οι δικαστές έχουν προλάβει να τα εξετάσουν και να ερευνήσουν τα νομικά επιχειρήματα της κάθε πλευράς. 

Πέραν τούτου, το δικαστήριο δεν έχει να εξετάσει μόνο την περίπτωση της Μεσσήνης, αλλά 7 ακόμη ενστάσεις και αντενστάσεις - μεταξύ των οποίων και η ένσταση για την ανακήρυξη του Παναγιώτη Κατσίβελα ως δημάρχου Τριφυλίας.

Οσον αφορά ειδικά την ένσταση του συνδυασμού "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών του Δήμου Μεσσήνης" του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη και την αντένσταση του συνδυασμού του ανακηρυχθέντα -με μία ψήφο διαφορά- δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, οι δικαστές θα πρέπει μεταξύ άλλων να εξετάσουν την εγκυρότητα ή μη περισσότερων από 800 ψηφοδελτίων! Οπως καταλαβαίνει κανείς, και μόνο ο όγκος του υλικού που έχουν να ερευνήσουν είναι τεράστιος, πέραν των νομικών πλημμελειών για την εκλογική διαδικασία, που αφορά συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων λοιπόν -σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους- η απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος της Μεσσήνης αναμένεται περί τα τέλη Αυγούστου, ώστε να γίνει μετά η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER