Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 13:43

Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ

Γράφτηκε από την

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα εργατικά σωματεία, τις συσπειρώσεις των μικρομεσαίων, τις επιτροπές αγώνα των φοιτητών που παίρνουν πρωτοβουλία για να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση  στους φόρους που πνίγουν το λαό, στα άγρια μέτρα που τον καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια. Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.  Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
Καλούμε κάθε αποφασισμένη εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση. Με μαζικές διαδικασίες και αντίστοιχες μορφές πάλης να εκφραστεί μαζικό κίνημα αντίστασης και υπεράσπισης της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από τη λεηλασία. Είναι ώρα ο λαός να γνωρίσει τη δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει. Να μην υποκείψει σε κανένα εκβιασμό. Το χρέος δεν είναι δικό μας, να το πληρώσει η πλουτοκρατία.  Σ' αυτούς που μας φοβερίζουν ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο, δηλαδή να δουλέψουμε για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, τους απαντάμε: ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται... Η φοβέρα τους δεν πιάνει τόπο γιατί μας έχουν οδηγήσει σε χρεοκοπία διαρκείας και ακόμα μεγαλύτερο μέρος του λαού και της νεολαίας οδηγείται σε κοινωνική εξαθλίωση. Τι έχει να φοβηθεί ο νέος με το μισθό 570 ευρώ μεικτά για 5 μόνο μήνες; Τι έχει να φοβηθεί ο άνεργος, τι να φοβηθεί αυτός ή αυτή που έχει βάλει λουκέτο στο μαγαζί ή μετράει μέρες για να το βάλει; Τι έχει να φοβηθεί ο συνταξιούχους των 500 και 600 ευρώ;
Δίνουμε το λόγο μας ότι εμείς οι κομμουνιστές θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η τρομοκρατία. Για να υιοθετηθεί σε κάθε σπίτι, η θέση ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Όμως το λέμε καθαρά: για να πιάσουν τόπο οι θυσίες που συνοδεύουν τους αγώνες, προϋπόθεση είναι να κάνει ο λαός μια μεγάλη αποφασιστική επιλογή: να απορρίψει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να συγκεντρώσει δυνάμεις για να πάρει στην κατοχή του την καπιταλιστική ιδιοκτησία, να μετατρέψει σε κοινωνική ιδιοκτησία τα μονοπώλια, να αναδείξει ως πολιτικό σύστημα την εργατική λαϊκή εξουσία με χαρακτηριστικό γνώρισμα τον εργατικό λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω με άμεση και έμμεση δημοκρατία, με λαϊκούς αντιπροσώπους που εκλέγονται από τους τόπους δουλειάς, από τα πανεπιστήμια, τους χώρους μόρφωσης, από τους συνταξιούχους, να τους ελέγχει και τους ανακαλεί ανά πάσα στιγμή με άμεση και αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Στη λαϊκή εξουσία
-θα γίνει κοινωνική λαϊκή περιουσία ο κλάδος επεξεργασίας πρώτων υλών, οι κλάδοι της μεταποίησης, η παραγωγή μηχανημάτων, η ενέργεια, οι μαζικές μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, το συγκεντρωμένο εμπόριο, με στόχο όσο το δυνατόν πιο αυτοδύναμη οικονομία, μειώνοντας την εξάρτησή της από το εξωτερικό εμπόριο και τις συναλλαγές με τις καπιταλιστικές οικονομίες, τους διεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους σε τέτοιους κρίσιμους τομείς.
Θα Κοινωνικοποιηθεί  η γη, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα, θα διαμορφωθούν  κρατικές παραγωγικές μονάδες για την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων.
Δίπλα στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής θα δημιουργείθεί  ο παραγωγικός συνεταιρισμός για τη μικρή εμπορευματική παραγωγή στην πόλη και ο παραγωγικός συνεταιρισμός των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Θα Καταργηθεί κάθε είδους ιδιωτική - επιχειρηματική δραστηριότητα σε τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Ασφάλιση, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός.
Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να διαμορφωθεί κεντρικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση και κατανομή όλου του ανθρώπινου δυναμικού, για να εκμηδενισθεί η ανεργία.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν ισότιμα, με βάση τις ανάγκες τους, ισότιμες υπηρεσίες δημόσιες και δωρεάν, Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Ασφάλισης, αναψυχής, προστασίας των παιδιών και υπερηλίκων, πολύ φτηνές υπηρεσίες (και σε ορισμένες περιπτώσεις δωρεάν) μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και ύδρευσης για λαϊκή κατανάλωση κλπ.
Θα Διαμορφωθεί αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
H λαϊκή οικονομία δεν είναι συμβατή με τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως είναι η EE και το NATO. H λαϊκή εξουσία, ανάλογα με τις διεθνείς συνθήκες και τον περίγυρο της χώρας, θα επιδιώξει να αναπτυχθούν διακρατικές σχέσεις, με αμοιβαίο όφελος, ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες.
Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης συμφέρει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Καλογεροπούλου Γιώτα
Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ


NEWSLETTER