Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 22:16

Σάλος με τα αναδρομικά τ. βουλευτών - Πρώτα τα διεκδίκησαν και μετά παραιτούνται!

Γράφτηκε από την
Σάλος με τα αναδρομικά τ. βουλευτών - Πρώτα τα διεκδίκησαν και μετά παραιτούνται!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη γνωστοποίηση του γεγονότος ότι 115 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ, πολλοί από αυτούς σπεύδουν να κάνουν γνωστό ότι έχουν παραιτηθεί. Πολλοί όμως χωρίς να διευκρινίζουν αν έκαναν προσφυγή ή όχι και τι είδους ενέργειες έκαναν έτσι ώστε να έχει νομική υπόσταση η παραίτηση. Μεταξύ αυτών και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομά μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά. Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά".
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" Θαν. Πετράκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ονόματος του κ. Τατούλη στη σχετική λίστα, έκανε, πριν από τη διευκρίνιση του περιφερειάρχη, δήλωση στην οποία αναφέρει ότι είναι "πρόκληση η στάση του κ. Τατούλη, να ζητάει και αναδρομικά".
Πάντως μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε γίνει δήλωση από τους πρώην βουλευτές Μεσσηνίας (Γιάν. Γιαννακόπουλος, Σ. Καλαντζάκου, Δ. Σαμπαζιώτης, Δ. Κουλουριάνος) οι οποίοι περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.
Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι και το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Ενωσης τ. Βουλευτών Αρ. Τσιπλάκος είπε ότι όλοι οι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν τα χρήματα των αναδρομικών. Και απέδωσε το θέμα που δημιουργήθηκε σε πιέσεις δικαστικών, ώστε να μην βγάλουν τις σχετικές αποφάσεις, καθώς όπως σημείωσε, ο νόμος και το Σύνταγμα λειτουργεί ενιαία για δικαστικούς και βουλευτές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι "κανένας δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί με τέτοιου είδους διεκδικήσεις", ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σιωπηρή σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας απέφυγε 3 φορές να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα παρά τις ερωτήσεις και επιστολές που ο ίδιος είχε καταθέσει. "Απαράδεκτη" χαρακτήρισε την ενέργεια των βουλευτών η Δημοκρατική Αριστερά και "προκλητική και αδικαιολόγητη πράξη" η Δημοκρατική Συμμαχία.


NEWSLETTER