Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 14:40

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για τη μονάδα βιοαερίου

Γράφτηκε από την

Με αφορμή την κατασκευή μονάδας ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ στη θέση "Μπέρμερη" Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κάνει γνωστό ότι είναι αντίθετος με αυτή την δραστηριότητα και συντάσσεται με τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Συμφωνούμε με τις οικολογικές αρχές της ανακύκλωσης, τις ήπιες μορφές ενέργειας, την παραγωγή βιοαερίου. Είμαστε όμως αποφασιστικά αντίθετοι με την αυθαιρεσία, την παράνοια δήθεν οικολογικών εφαρμογών που στην περίπτωση της "Μπέρμερης" υπονομεύουν την ανθρώπινη διαβίωση στην περιοχή.
Δυστυχώς η χώρα μας έχει γίνει "Ελντοράντο". Στο όνομα της ανάπτυξης και την δήθεν πράσινης οικονομίας, υπακούοντας και μόνο στα συμφέροντα επενδυτών, ξεφυτρώνουν παντού δραστηριότητες, χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, χωρίς τις σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες και αδειοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, δίπλα σε υπόγεια ύδατα, και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους πολίτες που ζουν και εργάζονται τοπικά.
Θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί οι επενδυτές επέλεξαν αυτή την περιοχή δίπλα σε καταβόθρα και όχι την βιομηχανική περιοχή. Δεν θέλουν τον έλεγχο που θα υποβάλλονταν μέσα σε μια βιομηχανική ζώνη λόγω των οχλήσεων που δημιουργεί μια τέτοια επένδυση ούτε και το κόστος εγκατάστασης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας συμπαρατάσσεται στους πολίτες που υπερασπίζονται την οικολογική ισορροπία της περιοχής, που αγωνίζονται να ζήσουν σε υγιεινές και ανθρώπινες συνθήκες ζωής.


Από το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας


NEWSLETTER