Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 15:33

Περιφέρεια Πελοποννήσου - Γκρίζα περιοχή

Γράφτηκε από την



Το μοντέλο των δημόσιων έργων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ., των συνεχών οικονομικών υπερβάσεων και ατασθαλιών, των καταπατητών, της κακοποίησης του περιβάλλοντος, της άναρχης δραστηριοποίησης και δόμησης, της τσιμεντοποίησης, στη πρώτη κακοκαιρία καταρρέει. Πόσες φορές ο Ελληνικός Λαός θα πληρώσει αυτό το τίμημα; Πόσες φορές θα πρέπει να επισκευαστούν τα δημόσια κτίρια, οι δρόμοι, τα αποχετευτικά έργα, οι λιμενοβραχίονες και κάθε δημόσιο έργο που στην πρώτη καταιγίδα καταστρέφονται; Ποιός τελικά θα φροντίσει για τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται ο τόπος, ποιός φορέας είναι υπεύθυνος και λογοδοτεί μέσα σε ένα τοπίο διάχυσης ευθυνών μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης, μεταξύ δήμων και αιρετής περιφέρειας.
Πρέπει τα ρέματα, τα ποτάμια, τα χαντάκια απορροής, να καθαρίζονται, πρέπει να γίνονται αναδασώσεις, υλοτομίες και ορεινά υδρονομικά έργα που αποτρέπουν τις πλημμύρες. Το νερό που πέφτει στις καταιγίδες, δεν έχει έξοδο για να φύγει, αφού οι φυσικοί δίοδοί του, είτε έχουν περιοριστεί είτε έχουν καταργηθεί.
Είναι φανερό ότι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, οι αρμόδιοι δικαιολογούνται, κρύβονται, εξαπατούν τους πολίτες φορτώνοντας τις καταστροφές σε "ακραία καιρικά φαινόμενα". Για παράδειγμα, από το Νοέμβριο είχε ενημερωθεί ο αιρετός κ. Περιφερειάρχης για τα προτεινόμενα έργα άμεσης προτεραιότητας και παρέμβασης στο Δήμο Τρίπολης. Τι έκανε; Ποιες πρωτοβουλίες πήρε; Ποιος είναι ο σχεδιασμός δράσεων για έκτακτες ανάγκες που εκπονήθηκε στις περίφημες συσκέψεις των στελεχών της περιφέρειας;
Με την εγκατάλειψη και ερημοποίηση της υπαίθρου, την απαξίωση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον τόπο μας, αντί για προληπτικά μέτρα και δράσεις, όλοι οι αρμόδιοι που δηλώνουν αναρμοδιότητα στις κρίσεις, για ένα είναι καλοί. Να δηλώνουν περίλυποι την συμπαράστασή τους στους πληγέντες, και να δίνουν οδηγίες κατόπιν εορτής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον ΕΛΓΑ, το Δήμο Τρίπολης και όλους τους Δήμους στο Νομό Αρκαδίας που υπέστησαν καταστροφές, να καταγράψουν τις ζημιές και τις καταστροφές που υπέστησαν στις καλλιέργειες και τις περιουσίες τους οι συμπολίτες μας, προκειμένου άμεσα να αποζημιωθούν.

Από το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας