Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 17:59

Απάντηση Βουρνά σε δημοσίευμα για παρέμβαση Σαμαρά υπέρ “Δημοκρατών”

Απάντηση Βουρνά σε δημοσίευμα για παρέμβαση Σαμαρά υπέρ “Δημοκρατών”

Με αφορμή το χθεσινό πρώτο θέμα της “Ε” αναφορικά με την “γραμμή” Σαμαρά σε προσκείμενους σε αυτόν ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Μεσσήνιος υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Βουρνάς και πρώτος σε σταυρούς στον νομό απέστειλε την ακόλουθη απάντηση:

“Σχετικά με το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας στις 12-5-2024, που αφορά παρέμβαση Σαμαρά υπέρ του κόμματος Δημοκράτες του οποίου ήμουν υποψήφιος, έχω να παραθέσω τα παρακάτω:

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

α) Η Νέα Δημοκρατία υπέστη πανελλήνια μείωση του ποσοστού στις ευρωεκλογές περίπου 13 μονάδες εν σχέσει με το ποσοστό των εθνικών εκλογών το 2023.
β) Η Νέα Δημοκρατία στην Μεσσηνία απώλεσε ακριβώς το ίδιο ποσοστό καθόσον στις εθνικές εκλογές έλαβε 43% και στις ευρωεκλογές 30%.
γ) Το κόμμα Δημοκράτες στους Νομούς όπου υπήρχαν τοπικοί υποψήφιοι έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του όπως: Μεσσηνία 2,43% (υποψήφιος Γιάννης Βουρνάς, Βόρειος Τομέας 2,19% υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος, Δωδεκάνησα 2,19 υποψήφια Ξεπαπαδάκη Βασιλική, Κορινθία 2,01% υποψήφιος Γκιλίτσης Χρήστος).
δ) Η Νέα Αριστερά κατέγραψε στο Νομό Μεσσηνίας διπλάσιο ποσοστό του μέσου όρου λόγω του αρχηγού του (Αλέξης Χαρίτσης).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

α) Όπου υπήρχαν τοπικοί υποψήφιοι, τα κόμματα ανέβασαν κατακόρυφα το ποσοστό τους σε σχέση με το μέσο όρο του πανελληνίου, πράγμα που συνέβη και στη Μεσσηνία, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση και το ΠΑΣΟΚ (8,48% και 12,66%).
β) Ο πρώην πρωθυπουργός ουδεμία ανάμειξη και σε καμία περίπτωση δεν ευνόησε το κόμμα μου όπως προκύπτει από το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας που είναι υψηλότερο του μέσου όρου της. Εάν είχε ανάμειξη τα ποσοστά μας θα ήταν μεγάλα και στους υπόλοιπους νομούς (Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία) καθότι η επιρροή του αφορά ολόκληρη την Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι η Πελοπόννησος είναι η μόνη περιφέρεια που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στον Β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών του 2023 και το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Αργολίδα (16,44% με τον τοπικό υποψήφιο Μανιάτη στις Ευρωεκλογές του 2024).
Από όλα τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι το ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα μου στην Μεσσηνία, οφείλεται αποκλειστικά στην υποψηφιότητά μου και όχι σε υποτιθέμενη ανάμειξη του πρώην πρωθυπουργού. Το παραπάνω ποσοστό προήλθε από προσωπικούς φίλους μου που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, με εξαίρεση την Αριστερά, καθόσον εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός στο Νομό Μεσσηνίας επί σαράντα και πλέον χρόνια.