Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 22:08

Μήνυμα Μπ. Πλέτσα για την 23η Μαρτίου

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Μπ. Πλέτσα για την 23η Μαρτίου

23 Μαρτίου 1821. Καλαμάτα. Στην πόλη που ξεκίνησε το όραμα
190 χρόνια από την ημέρα που η σπίθα έγινε φλόγα. Εκατόν ενενήντα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η επανάσταση απέναντι στον Τουρκικό ζυγό.
Μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικής σκλαβιάς καταφέραμε και σηκώσαμε ανάστημα απέναντι σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και δόθηκε το σύνθημα της επανάστασης του γένους. Η επανάσταση των ανθρώπων, των ιδεών τον αξιών.
Αυτό γιορτάζει σήμερα 23 Μαρτίου η Καλαμάτα στην πόλη που ξεκίνησε το όραμα.Το όραμα μιας ελεύθερης χώρας.
Σήμερα 190 χρόνια μετά η χώρας μας η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του εχθρού του μνημονίου.Τις δυνάμεις εκείνες που δεν κοιτάνε την ανθρώπινη υπόσταση των πολιτών αλλά χτυπά ανεξέλεγκτα τον κοινωνικό ιστό. Με μια κυβέρνηση που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εκεί που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν θα βάλει νέους φόρους είναι ο ίδιος που σήμερα μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης φτάνει την χώρα στο μεγάλο ξεπούλημα…Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, Ξεπούλημα θεσμών, Ξεπούλημα αξιών, Ξεπούλημα του ίδιου του πολίτη. Αφήνοντας έτσι πίσω του σκόνη μνημονίου σκόνη στα πνευμόνια της παραγωγικής μηχανής της πατρίδας μας.
Εδώ από την καρδιά του Μοριά την Καλαμάτα στέλνουμε και πάλι το σύνθημα της επανάστασης στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας σε ένα καλύτερο αύριο για μια κοινωνία αξιών και άξιων για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα δεινά του μνημονίου.
Τα δεινά που έφερε σε όλο τον κόσμο η Κυβέρνηση Πασοκ που μπορεί να διώξει η πρόταση της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας Μπέσσυ Πλέτσα


NEWSLETTER