Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 11:20

Χαριτσης σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα: “Θέλουμε τα νέα μέλη μαζί με τα παλιά να έχουν ενεργό ρόλο" (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Χαριτσης σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα: “Θέλουμε τα νέα μέλη μαζί με τα παλιά να έχουν ενεργό ρόλο" (βίντεο)

Πολιτική αλλαγή με σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης που θα έχει τη βούληση και το σχέδιο να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Να είναι πρώτη πολιτική δύναμη στις ερχόμενες εκλογές με απλή αναλογική, για να καθορίσει τις εξελίξεις, είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης κι επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση της Ν.Δ., στην εκδήλωση υποδοχής και γνωριμίας των νέων μελών, με σύνθημα “Ελάτε να γνωριστούμε - Μαζί δυναμώνουμε το αύριο”, το Σάββατο το απόγευμα, στον κήπο του Vista Marina στη μαρίνα Καλαμάτας.

Αρχικά, ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι “η 15η Μαΐου είναι ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κατάφερε να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του” και παρατήρησε πως “θέλουμε τα νέα μέλη μαζί με τα παλιά να έχουν ενεργό ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε”.

Επεσήμανε ότι η ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό συνασπισμό συμφερόντων και την κυβέρνηση που θέλει να δώσει χαρακτηριστικά καθεστώτος στα πολιτικά πράγματα.

Σημείωσε πως “ο συνδυασμός της έκρηξης τιμών και της καθήλωσης των εισοδημάτων στη χώρα μας δεν συναντάται πουθενά αλλού στην Ευρώπη” και τόνισε, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση: “Χρειάζεται αποφασιστική ρύθμιση στην αγορά και η κυβέρνηση κάνει πλάτες στα καρτέλ. Υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας. Αντί να πάρει μέτρα ζητεί από τους πολίτες να κάνουν έρευνα και να αλλάζουν πάροχο ανά μήνα. Ούτε τη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αναστέλλει. Εχει αποφασίσει να πριμοδοτήσει τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας”.

Στην εξωτερική πολιτική είπε ότι “θέτει τη χώρα σε πολύ μεγάλους κινδύνους. Σε κάθε ταξίδι ο πρωθυπουργός φορτώνει τη χώρα με εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων” κι έκανε λόγο για “επικίνδυνη διπλωματία για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική οικονομία”.

Για το σκάνδαλο Novartis παρατήρησε πως “είναι υπόθεση που πλήττει τη δημοκρατία, τη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των θεσμών. Πρέπει να ερευνηθεί και να διαλευκανθεί, δεν μπορεί άλλο να συγκαλύπτεται”.

Για τις ερχόμενες εκλογές εκτίμησε ότι “θα είναι μια δύσκολη και σκληρή μάχη που θα κρίνει την πορεία της χώρας για πολλά χρόνια μπροστά” και κάλεσε τον καθένα και την καθεμιά να τη δώσει, “γιατί αφορά όλους μας”.

Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την πίστη ότι “με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε”.

Στο διάλογο που ακολούθησε, αναφερόμενος στην πολιτική της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι “η επίθεση στη νεολαία δεν έχει προηγούμενο” κι έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση, που μας γυρίζει στο 1950.

Τέλος, παρατήρησε ότι “στόχος μας είναι να διορθώσουμε λάθη. Θα έπρεπε να είμαστε πιο τολμηροί παρά τους περιορισμούς που είχαμε”.

Υποδεχόμενος τα νέα μέλη ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Μακρής τα κάλεσε σε ενεργή συμμετοχή, “γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των μελών του”.


NEWSLETTER