Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 21:24

Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ με τη λίστα Κουσελά - Εισαγγελέας καλεί τον τ. υφυπουργό Οικονομικών

Γράφτηκε από την
Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ με τη λίστα Κουσελά - Εισαγγελέας καλεί τον τ. υφυπουργό Οικονομικών

Της… λίστας των φοροφυγάδων το κάγκελο γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, και εκ των πραγμάτων ο βουλευτής Δ. Κουσελάς καλείται πλέον να τη δημοσιοποιήσει ο ίδιος - αφού από τη μια πλευρά τον διαψεύδει ο τ. υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και από την άλλη τον καλεί ο εισαγγελέας.
Η αναταραχή στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος καλά κρατεί, και χθες το πρωί οι οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση στην οποία θα κληθεί να καταθέσει ο Μεσσήνιος τ. υφυπουργός Οικονομικών. Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου με εντολή να εξεταστεί το θέμα και να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.
Από την πλευρά του όμως ο τ. υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν ρωτήθηκε χθες, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει η λίστα που κατήγγειλε ο κ. Κουσελάς. Και πρόσθεσε ότι "υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες".
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι "απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κουσελά".
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης για το ίδιο θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Οι αναφορές του κ. Κουσελά περί λίστας φοροφυγάδων υπονοούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τους φοροφυγάδες. Η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος οφείλουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις. Το πολιτικό θέμα που εγείρεται δεν μπορεί να συγκαλυφθεί κάτω από την καθολική και διαχρονική αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τη φοροδιαφυγή".


NEWSLETTER