Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 21:01

Εμμεσο αλλά σαφές "όχι" για το ΚΕΔΒ από Σπηλιόπουλο

Γράφτηκε από την
Εμμεσο αλλά σαφές "όχι" για το ΚΕΔΒ από Σπηλιόπουλο

Δεν άφησε ουσιαστικά περιθώρια επαναλειτουργίας του ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος, καθώς απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάν. Λαμπρόπουλου υιοθέτησε τις θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν ο τότε υπουργός Ευάγγ. Βενιζέλος.
Υιοθετώντας σχετική απάντηση του κ. Βενιζέλου σε ερώτηση του βουλευτή Λευτ. Αυγενάκη ανέφερε ότι δεν ήταν κυρίως οικονομικοί οι λόγοι που επιβάλλουν τη συγχώνευση ή το κλείσιμο στρατοπέδων, αλλά κατά βάση στρατιωτικοί. Και πρόσθεσε ότι ήδη το ΚΕΔΒ λειτουργεί εδώ και ένα τετράμηνο στην Αυλώνα, ενώ έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και αναμένεται η γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων για την νέα οργανωτική δομή του.
Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο και σημείωσε: "Στο δήμαρχο -και θέλω να τονίσω αυτό- ο υπουργός ανέφερε ότι επανεξετάζεται το όλο ζήτημα, μέσα στα πλαίσια όμως -για να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι- των Ενόπλών Δυνάμεων, που αποτελούν έναν ζωναντό οργανισμό ο οποίος προσαρμόζεται συνεχώς στις οργανωτικές δομές των μονάδων σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλοντος. Στο πλαίσιο αυτό και υπό το πρίσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που επιβάλλει εξορθολογισμό δαπανών και περιορισμό του λειτουργικού κόστους, το ΓΕΣ, με γνώμονα πάντοτε κυρίως τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, επικαιροποιεί διαρκώς τις σχετικές μελέτες του για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων".
Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρόπουλος παρουσίασε τα επιχειρήματα που σχετίζονται με την ιστορία, το ρόλο και την πληρότητα των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου στην Καλαμάτα ζητώντας να επαναλειτουργήσει σε αυτό το ΚΕΔΒ.


NEWSLETTER