Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 08:36

Απάντηση Βουδούρη στην πρόταση Τσίπρα: Ναι υπό προϋποθέσεις για συνεργασία στις μονοεδρικές

Γράφτηκε από την
Απάντηση Βουδούρη στην πρόταση Τσίπρα: Ναι υπό προϋποθέσεις για συνεργασία στις μονοεδρικές

Ναι στην εκλογική συνεργασία στις 8 μονοεδρικές περιφέρειες αλλά σε ξεκάθαρη πολιτική βάση δηλώνει ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης απαντώντας στη σχετική πρόταση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βουδούρη: "Ενδιαφέρουσα ακούγεται η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συνεργασία στις 8 μονοεδρικές περιφέρειες αλλά τα μισά λόγια και οι μισές δουλειές φέρνουν πάντα το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.
Ναι, λοιπόν στην συνεργασία όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων αλλά σε ξεκάθαρη πολιτική βάση και όχι για ευκαιριακές εκλογικές σκοπιμότητες ή για επικοινωνιακό εντυπωσιασμό.
Ας αρχίσουμε εδώ και τώρα το διάλογο για την κυβερνώσα Αριστερά. Η βάση του διαλόγου είναι η εξής:
Ανατροπή της πολιτικής του νέου μνημονίου, που σηματοδοτεί εθνική παράδοση στους δανειστές μας. Διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας και της παραμονής της στην ευρωζώνη. Δημοσιονομική ανόρθωση μέσω αντικατάστασης του μνημονίου με ένα σύμφωνο ανάπτυξης και δημοσιονομικής προσαρμογής και αλλαγή του σαθρού πολιτικού συστήματος που μας έφερε στην καταστροφή.
Και βέβαια να συμφωνήσουμε εξαρχής ότι αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται με λεονταρισμούς ή με μονομερή ακύρωση των διεθνών συμφωνιών της χώρα μας, που θα οδηγούσαν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και στο περιθώριο της διεθνούς κοινότητας, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις, τολμηρές και εφαρμόσιμες.
Αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της προόδου, αν συμφωνείτε σε αυτή την βάση ο διάλογος μπορεί να αρχίσει τώρα".


NEWSLETTER