Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 15:20

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Λακωνίας ζητεί ο Δαβάκης.

Γράφτηκε από την

Ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται οι πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές στη Λακωνία, με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο Λάκωνας βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ζητά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Λακωνίας, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προστασία των περιουσιών των Λακώνων πολιτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Δαβάκης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λακωνίας, σύμφωνα άλλωστε και με τις προτάσεις της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  της Λακωνίας αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε μια ξεχωριστά από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του τονίζει την αναγκαιότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλυφθούν τα κενά στις κατά τόπους υπηρεσίες δεδομένου ότι η Λακωνία είναι πυρόπληκτος νομός, ενώ το οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά και γενικότερα η γεωγραφική μορφολογία του νομού καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την επιχειρησιακή παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα δε μετά και την κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου της 359 ΜΑΕΔΥ στη Σπάρτη.