Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 04:23

Επεισόδιο με Κουκούτση στη Βουλή

Γράφτηκε από την



Πρωταγωνιστής θερμού επεισοδίου την Παρασκευή στο προαύλιο του Κοινοβουλίου υπήρξε ο Μεσσήνιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, μετά το τέλος αντιρατσιστικής πορείας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μεσσήνιος βουλευτής στράφηκε εναντίον της αντιπροσωπείας που εισήλθε στο προαύλιο του Κοινοβουλίου προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, τους “πέταξε με τις κλωτσιές από το ελληνικό Κοινοβούλιο”. Από την πλευρά πάντως του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλεται η “τραμπούκικη επίθεση” του βουλευτή και γίνεται αναφορά στην καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής στις σπρωξιές, βρισιές και απειλές του.
Για το επεισόδιο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλαμ και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.
Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανέναν περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους».

Η ΑΠΟΨΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο αναφέρει: «Ο βουλευτής Μεσσηνίας  της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης έκανε ό,τι θα έπρεπε να είχαν κάνει προ πολλού άλλοι βουλευτές των άλλων κομμάτων. Πέταξε με τις κλωτσιές από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον εμπρηστή και όχι μόνο της "Μαρφίν" αρχηγό της Ανταρσίας Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο των "λαθροπακιστανών" και καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ για διακίνηση "λαθρομεταναστών" Αslam. Ποιος είναι ο Αslam που απειλεί με πόλεμο τους Ελληνες; Ποιος είναι o Αslam που βάζει τους "λαθρομετανάστες" να βεβηλώνουν τον Αγνωστο Στρατιώτη; Από πότε οι "λαθρομετανάστες" έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν κατά παράβαση του Συντάγματος και να φτιάχνουν συλλόγους ενώ δεν είναι νόμιμοι στη χώρα; Πώς πήρε ο Αslam κόκκινη κάρτα από το Αλλοδαπών ενώ ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα όχι για τις "ιδέες του" αλλά για διακίνηση "λαθρομεταναστών";
Κύριε Δένδια ξέρετε τίποτα; Μάλλον όχι. Μάλλον να κάνουμε επερώτηση για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.
Οσο για την "καλή μας" συνάδελφο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, της ευχόμαστε περαστικά. Οχι γιατί είναι άρρωστη αλλά γιατί έχει χάσει την επαφή με το πολιτικό περιβάλλον του σήμερα. Δεν έχει αντιληφθεί τίποτα, δεν έχει αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν. Οι "εθνικιστές" είναι και μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο και θα παρεμβαίνουν παντού. Εμπρός να πάρουμε την κατάσταση στα "χέρια μας" και να "καθαρίσουμε" τη χώρα από την "λαθρομετανάστευση". Χρυσή Αυγή παντού, να ξεβρωμίσει ο τόπος».