Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 13:27

Τα προβλήματα των Λακώνων κτηνοτρόφων στη Βουλή από τον Δαβάκη

Γράφτηκε από την
Τα προβλήματα των Λακώνων κτηνοτρόφων στη Βουλή από τον Δαβάκη

Τη λήψη μέτρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στήριξη του κλάδου της Ελληνικής Κτηνοτροφίας και την μείωση του κόστους αγοράς των ζωοτροφών ζητά με νέα Παρέμβαση του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του επισημαίνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες κτηνοτρόφοι, εξαιτίας της αδυναμίας τους να αγοράσουν τις ζωοτροφές που χρειάζονται για να ταΐσουν τα ζώα τους. «Οι τιμές των ζωοτροφών είναι ιδιαίτερα υψηλές ενώ σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους όπως η παρατεταμένη ξηρασία του καλοκαιριού αλλά και η καταστροφή σε πολλές περιοχές της εγχώριας παραγωγής ζωοτροφών (καλαμπόκι, κριθάρια, μπαμπακόπιτα) από τις πυρκαγιές, έχουν οδηγήσει τις τιμές τους στα ύψη και τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση» λέει χαρακτηριστικά στην Ερώτηση του ο Λάκωνας βουλευτής, δηλώνοντας παράλληλα πως η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πλέον παραγωγικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

Ολοκληρώνοντας την Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης ρωτά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενίσχυση του κλάδου της κτηνοτροφίας, καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων για την μείωση των τιμών των ζωοτροφών αλλά και γενικότερα του κόστους παραγωγής των ζωοκομικών προϊόντων. Τέλος ο Λάκωνας βουλευτής προτείνει μια σειρά μέτρων που θα βοηθούσαν στην τόνωση του αγροτοκτηνοτροφικού μας τομέα όπως η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λοιπά αγροτικά εφόδια, η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος καθώς και η επιδότηση αγοράς των ζωοτροφών από τους κτηνοτρόφους.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη


NEWSLETTER