Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 14:34

Ο Δ. Κοδέλας για την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ

Γράφτηκε από την
Ο Δ. Κοδέλας για την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ

 

 

Σε σημερινή δήλωσή του και με αφορμή τις συνελεύσεις που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Νομό Αργολίδας, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Κοδέλας, αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας:

 

  • Σχετικά με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα:

“Η κ. Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει την καταρρέουσα τρικομματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αθέτησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων και της εξαπάτησης των πολιτών, των σκανδάλων συγκάλυψης όσων ισχυρών φοροδιαφεύγουν, της λαϊκής οργής για τα νέα εξοντωτικά μέτρα. Έρχεται επίσης για να εξασφαλίσει τη λεία που θα αρπάξει από την χώρα το γερμανικό κεφάλαιο.

Η κ. Μέρκελ αποτελεί πολιτικά την αιχμή του δόρατος απέναντι στον ελληνικό λαό και ένθερμο υποστηρικτή των πρωτοφανών προγραμμάτων λιτότητας που επιβλήθηκαν στο “πειραματόζωο Ελλάδα”. Είναι εκφραστής της νέας αρχιτεκτονικής της Ε.Ε. που θα είναι πιο αντιδημοκρατική και συγκεντρωτική, θα ευνοεί πρωτίστως τα συμφέροντα των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, θα έχει ένα ανεπτυγμένο κέντρο και μια τριτοκοσμική, λεηλατημένη και ανατιναγμένη περιφέρεια.

Η υποδοχή της κυβέρνησης θα αφορά γονυκλισίες και θα είναι συνέχεια του “ουδείς αναμάρτητος” και της αντίληψης ότι το μνημόνιο είναι “ιδιοκτησία” μας, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν θα γίνει η παραμικρή αναφορά στις γερμανικές οφειλές. Η υποτελής στάση της τρικομματικής κυβέρνησης δεν απηχεί τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Γι' αυτό η φωνή και το μήνυμα του ελληνικού λαού στις αυριανές συγκεντρώσεις θα είναι ηχηρό: “Δεν είμαστε ζητιάνοι – Δεν είμαστε παρίες - Στοπ στη λεηλασία της χώρας – Τα μέτρα δεν θα περάσουν - Τέλος στα μνημόνια και στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της υποταγής”.”

 

  • Σχετικά με τη στάση της κυβέρνσης απέναντι σε εργαζόμενους που κινητοποιούνται:

“Με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμανγκά αλλά και μόλις σήμερα στους εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο φαίνεται ότι στη μνημονιακή Ελλάδα οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να αντιδρούν. Όσοι το κάνουν χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση και τα παρανόμως λειτουργούντα ΜΜΕ ως “άκρα” και “πραξικοπηματίες”. Όμως “άκρα” δεν είναι οι απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι. Άκρα είναι η μνημονιακή πολιτική και οι υπηρέτες της από τη μία και οι δυνάμεις εκφασισμού της κοινωνίας από την άλλη. Οι συλλήψεις έπρεπε να αφορούν όσους προστατεύουν μια μικρή ολιγαρχία του πλούτου στη χώρα και όχι εργαζόμενους. Ίσως το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης είναι να φτιάξει κέντρα κράτησης απλήρωτων εργαζομένων/ ανέργων/ φτωχών για να μην αλλοιώνουν την εικόνα και την “αξιοπιστία” της χώρας.”

 

  • Σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων:

“Όσο “διαπραγματεύεται” η κυβέρνηση τόσο ανεβαίνουν τα δισεκατομμύρια των περικοπών. Τα νέα μέτρα θα μετατρέψουν την χώρα σε ένα απέραντο πτωχοκομείο. Οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν, για να φύγουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γι'αυτό θα αγωνιστεί και με τις συνελεύσεις που οργανώνουμε τις επόμενες μέρες στην Αργολίδα θα προσπαθήσουμε κι εμείς να συμβάλουμε ώστε να μην επιτρέψουμε η καταρρέουσα τρικομματική κυβέρνηση να παρασύρει μαζί της και την χώρα.”

 

Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER