Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 17:45

Χαρίτσης: Ο πρωθυπουργός να σταματήσει να εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα παιχνίδια

Χαρίτσης: Ο πρωθυπουργός να σταματήσει να εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα παιχνίδια

«Σήμερα σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτεται πως παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, το τελευταίο διάστημα αποστέλλονται αγνώστου τύπου πυρομαχικά και όπλα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

«Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αρχικός στόχος ήταν η μεταφόρτωσή τους μέσα στην πόλη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν έγινε λόγω αντίδρασης των εργαζομένων», συμπληρώνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το υπουργείο Άμυνας οφείλει συγκεκριμένες απαντήσεις. Πότε, πόσα και τι πυρομαχικά και λοιπά είδη πολεμικού υλικού έφυγαν από την Ελλάδα και με ποιο προορισμό; Στη βάση ποιας συμφωνίας και με ποιον έχει γίνει αυτή η αποστολή; Ποια μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί για τη μεταφορά τους; Γιατί η κυβέρνηση εν κρυπτώ εξακολουθεί να εμπλέκει την Ελλάδα σε πολεμικές επιχειρήσεις; Πότε η κυβέρνηση θα ενημερώσει με ακρίβεια την αντιπολίτευση για ενέργειες που διακινδυνεύουν το κύρος και τον ρόλο της χώρας στην περιοχή;», συνεχίζει και καταλήγει: 

«Καλώ, για ακόμα μια φορά, τον πρωθυπουργό να σταματήσει να εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα παιχνίδια και να ζητήσει άμεσα τη σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να καταφεύγει σε ψέματα και ανακρίβειες σε τόσο κρίσιμα ζητήματα απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».