Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 15:43

Εκδήλωση για τις αγρότισσες στη Σκάλα Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Η παγκόσμια ημέρα αγροτισσών γιορτάζεται φέτος από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου στη Σκάλα Λακωνίας. Το παραπάνω γεγονός περιλαμβάνει ημερίδα με θέμα «Διεκδικήστε το δικαίωμα στη γη και στην κληρονομιά. Πρωτογενής Τομέας – Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.» και διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Δήμο Ευρώτα. Η καρδιά της ζωντανής παραγωγικής υπαίθρου της Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα, θα υποδεχθεί πάνω από 100 γυναίκες συνέδρους καθώς και δεκάδες στελέχη του αγροτικού χώρου, οι οποίοι θα συζητήσουν μία σειρά θέματα που απασχολούν τη γυναίκα αγρότισσα Στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, στην οποία η αγροτική οικονομία μπαίνει ψηλά στην ημερήσια διάταξη αλλά και ο ρόλος της γυναίκας ως «οικονόμος και τροφός» στο παραπάνω συνέδριο, αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της πατρίδας μας. Η παραπάνω εκδήλωση αποτελεί κεντρικό γεγονός εξωστρέφειας για τον Δήμο Ευρώτα και την δραστήρια Δημοτική Αρχή, η οποία ανοίγει για συζήτηση τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της Λακωνίας ευρύτερα. 
Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕΔ Πελοποννήσου.
Η οργάνωση της εκδήλωσης υποστηρίζεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε. με την οποία έχει αναπτύξει στενή συνεργασία ο Δήμος Ευρώτα
Τις εργασίες του συνεδρίου μετά τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Δρ. κ. Ανδρέα Κατζηλάκη και τις ευχές του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιου θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης. Βουλευτές, Δήμαρχοι και μία σειρά άλλα στελέχη της περιοχής θα τιμήσουν με την παρουσία τους το συνέδριο. Τους συνέδρους θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Ευρώτα, κος Ιωάννης Γρυπιώτης, ο οποίος φαίνεται να κινητοποιεί και να ενώνει ανθρώπους, εμπειρίες και ικανότητες από πολύ διαφορετικούς χώρους και αφετηρίες με στόχο να υπηρετήσει καλύτερα τον τόπο του. 
Σημαντικές εισηγήσεις που ενδιαφέρουν όχι μόνο τις γυναίκες αγρότισσες αλλά κάθε αγρότη και κάθε ενεργό πολίτη της Λακωνίας περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του παραπάνω συνεδρίου.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται : «Διεκδικήστε το δικαίωμα στη γη και στην κληρονομιά» από τον κ. Ηλία Λυμπέρη, Πρόεδρο της UNICEF, καθώς και «Η γυναικεία επιχειρηματικότητα» στην σύγχρονη αγροτική οικονομία από την κ. Τασία Κανελλοπούλου, Εκπαιδευτικό – πρώην Περιφερειάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το στρογγυλό τραπέζι με θέματα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά δικαιώματα γυναικών που θα εισηγηθεί ο κ. Γεώργιος Ρωμανιάς, Επιστημονικός Σύμβουλος ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Η γνωριμία των συνέδρων με τις ομορφιές και τα αξιόλογα μνημεία της λακωνικής γης δε θα μπορούσε να αφήσει έξω από το πρόγραμμά μεταξύ των άλλων αξιοθέατων του Δήμου Ευρώτα, το Παλαιομονάστηρο στο Βρονταμά και το Βυζαντινό Γεράκι. Το παραπάνω συνέδριο επίσης, δε θα μπορούσε να διοργανωθεί χωρίς τους δραστήριους γυναικείους και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, τους εθελοντές, αλλά και τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες χορηγούς.


Από το Γραφείο Τύπου του Συνεδρίου


NEWSLETTER