Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 17:38

Η πίτα του ΚΕΚ στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την



Την Πρωτοχρονιάτικη του Πίτα έκοψε χθες στην Κυπαρισσία το Παράρτημα του Κ.Ε.Κ. Περ. Ενότητας Μεσσηνίας. Την εκδήλωση που ήταν ξεχωριστή προετοίμασε η υπεύθυνη του παραρτήματος κ. Καζάκου Φωτεινή. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπερειφεριάρχης Περ. Εν. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τσαπόγας, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Μπακούρος Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Φιλντίσης Γιάννης, Ανδρινόπουλος Ευστάθιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλίνικος Κυριακόπουλος, Σουρέτης Δημήτριος, Κατσαργύρης Ιωάννης , Μπακούρος Σωτήριος, ο Αστυνομικός Διοικητής Κυπαρισσίας κ. Λάνος Γεώργιος, ο Διευθυντής του Λυκείου Κυπαρισσίας κος Αντωνόπουλος Βαγγέλης, και ο υπεύθυνος κατάρτισης Χρήστος Λάβδας καθώς και πλήθος καταρτιζομένων και κόσμου κατέκλισε τους χώρους του Κ.Ε.Κ.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Εκπρόσωπος του Κ.Ε.Κ κ. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Παραρτήματος, τονίζοντας πως «το Κ.Ε.Κ είναι η φυσική συνέχεια και εξέλιξη της Ν.Ε.Λ.Ε στον τομέα της κατάρτισης. Στόχος μας είναι, συνέχισε, να συνδεθούμε με την τοπική αγορά εργασίας και να οργανώσουμε προγράμματα που εκφράζουν πραγματικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής. Προγραμματίζουμε έτσι για τη νέα περίοδο προγράμματα Πληροφορικής και Χρήσης Νέων Τεχνολογιών, καθώς και προγράμματα που αναφέρονται στα πράσινα επαγγέλματα του Πρωτογενή Τομέα».
Στη συνέχεια ο κ. Αντιπερειφεριάρχης κ. Π. Αλευράς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κατάρτισης στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, «με την ανεργία να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σήμερα, είπε, το Κ.Ε.Κ θα πρέπει να εξακτινώσει τη δράση του σε όλη την περιοχή της Τριφυλίας, να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία και να οργανώσει προγράμματα που να συνδυάζουν την δημιουργική απασχόληση με την επαγγελματική κατάρτιση. Προγράμματα που θα παρέχουν στους συμμετέχοντες γνώσεις και δεξιότητες για να αναζητήσουν με αξιώσεις απασχόληση  στην τοπική αγορά». «Η Περιφέρεια», συνέχισε ο κ. Αλευράς «με προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με το Κ.Ε.Κ χρηματοδοτεί αυτά τα προγράμματα και θα συνεχίσει να ενισχύει ανάλογες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναφέρονται στην κατάρτιση και απασχόληση».
Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση Χορών από το Τμήμα «Παραδοσιακοί Χοροί» του Παραρτήματος.

Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Κ
ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ