Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012 08:18

Σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εκδήλωση για την ελονοσία

Γράφτηκε από την

«Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της ελονοσίας στην Ελλάδα» είναι το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, την οποία πραγματοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Η σημερινή εκδήλωση, που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, είναι η πρώτη από τις δύο που διοργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και στη διάρκειά της θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με: τα επιδημιολογικά δεδομένα για την ελονοσία στην Ελλάδα (2009-2011), την κλινική εικόνα, την εργαστηριακή διάγνωση και τη θεραπεία της ελονοσίας, τις δράσεις της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία και τα μέτρα προστασίας.
Η δεύτερη εκδήλωση του Κέντρου στην Καλαμάτα -η οποία θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό- θα γίνει το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα «Λοίμωξη Ιού του Δυτικού Νείλου, ελονοσία, μέτρα προστασίας από τα κουνούπια».
Στη διάρκειά της θα αναπτυχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα για την ελονοσία στην Ελλάδα το 2011, η κλινική εικόνα της ελονοσίας και τα επιδημιολογικά δεδομένα για την λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας το 2010 και το 2011.
Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στην κλινική εικόνα του ιού του Δυτικού Νείλου, στα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε επίπεδο περιφέρειας, στα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και στις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία και την λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.


NEWSLETTER