Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 10:27

Μαθητικό Φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Μαθητικό Φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη

Ο Δήμος Μεσσήνης θεσμοθέτησε και διοργανώνει το «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» Αρχαία Μεσσήνη 2012. Το φεστιβάλ δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί από 23 έως και 28 Ιουνίου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Φορέας υλοποίησης του είναι το νομικό πρόσωπο του Δήμου Μεσσήνης «Αρχαία Μεσσήνη». Χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Γιώργος Δαβίλλας έκαναν σχετικές δηλώσεις. Τόνισαν πως σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και η προβολή του αρχαιολογικού χώρου και των μνημείων της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Οι σχολικές θεατρικές ομάδες οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν είναι:

Ο Θεατρικός Ομιλος Λυκείου Μεσσήνης, το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το 7ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Κέρκυρας, το 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το 8ο Λύκειο Αθηνών, το 4ο Γυμνάσιο Σερρών και το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας.

Ο Γιώργος Δαβίλλας ανέφερε επίσης ότι στις 6 και 7 Ιουλίου για πρώτη φορά στην Αρχαία Μεσσήνη θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή η παραγωγή «La Bhoeme» του Τζάκομο Πουτσίνι από την «Οπερα της Βαλίτσας», σε σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη.

Οι παραστάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης και του νομικού προσώπου «Αρχαία Μεσσήνη» με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Σωματείο Διάζωμα.

Τέλος, άλλη μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί στην Αρχαία Μεσσήνη το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου είναι η ανακήρυξη ως επίτιμο δημότη Μεσσήνης της ποιήτριας Κικής Δημουλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER