Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 09:44

Δυο παραστάσεις σήμερα στο Φεστιβάλ Χορού

Γράφτηκε από την

Συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με 2 καλλιτεχνικές ομάδες, στο ΔΗΠΕΘΕ στις 9 το βράδυ.
- Η Κύπρια Λία Χαράκη είναι μια χορογράφος με ιδιαίτερη προσωπική καλλιτεχνική γραφή και χαρισματική ερμηνεύτρια. Ανήκει στους καλλιτέχνες που το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει παρακολουθήσει από κοντά να εξελίσσονται και να διακρίνονται στη χώρα τους και στις διεθνείς σκηνές. Ξαναγυρίζει στην Καλαμάτα με το σόλο της Tune in, σπουδή πάνω στο πώς μια μινιμαλιστική, επαναληπτική κίνηση μπορεί να γεννήσει συναίσθημα στον ερμηνευτή και κατ’ επέκταση στον θεατή. Δείγμα μιας σίγουρης πλέον καλλιτεχνικής γραφής, το έργο είναι ένα ταξίδι προς το σημείο γέννησης της κίνησης μέσα από τη σχέση της με την προσωπική τελετουργία.
- Νέα, δραστήρια και με διεισδυτική ματιά, η Σοφία Μαυραγάνη είναι μέλος ενός διεθνούς δικτύου χορογράφων, του fingersix, που μοιράζεται τόπους, εμπειρίες, φίλους και υλικά, για να δημιουργεί πολυδιάστατες παραστάσεις και πρωτότυπα εργαστήρια.
Η παράσταση Autogoal #05 καταπιάνεται με αυτοσαρκασμό και σπιρτάδα με το θέμα της σχέσης αθλητή-προπονητή. Ποιος έχει το πάνω χέρι; Μέσα από την έννοια του παιχνιδιού, κινητήριας δύναμης του πολιτισμού, η θεατρική σύμβαση πότε επικυρώνεται και πότε ακυρώνεται, το σοβαρό επικαλύπτει το αστείο και τούμπαλιν, και εντέλει το ίδιο το παιχνίδι αυτο-βραβεύεται ως νικητής.
Η πρώτη μορφή της παράστασης παρουσιάστηκε ως «Αυτογκόλ» κατά την πρώτη ενεργοποίηση του Θεάτρου Εμπρός από την Κίνηση Μαβίλη.