Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 08:33

Ποιητική βραδιά στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από την



Ποιητική βραδιά έγινε την Τρίτη στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου «Σταθία Κωνσταντακοπούλου» για τον Πολιτιστικό Αύγουστο 2012 που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του καπετάν – Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Σε αυτή συμμετείχαν κατά αλφαβητική σειρά οι Μεσσήνιοι ποιητές: Γιώτα Αργυροπούλου (Διαβολίτσι), Ελένη Κοφτερού( Καλαμάτα), Θάνος Λουμπρούκος( Διαβολίτσι), Γιώργος Σπανός( Αμφιθέα Μεσσήνης), Μαρία Σταθέα (Μεσσηνιακή Μάνη), Δημήτρης Χιλλ (Μεσσηνιακή Μάνη). Ο νέος μουσικός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος συνόδευσε με το τραγούδι και το λαγούτο του την αποδιδόμενη ποίηση.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή του ποιητή Τάσου Γαλάτη από την Ζούρτσα Ηλείας (Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2006).
Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης απέδωσε τιμητική πλακέτα στην καταγόμενη από το δήμο (και προσφάτως βραβευθείσα από την Ακαδημία Αθηνών, ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου.
Αντιπροσωπεία της Ενωσης Μεσσηνίων Λογοτεχνών (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και γραμματέας της) τίμησε τη βραδιά. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Σταυριανόπουλος (ο οποίος διάβασε και ένα ποιημά του), ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης καθώς και το ζεύγος των Σουηδών λογοτεχνών Jan Henrik Sran και Margarita Mellberg.