Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 09:36

Από τη Ρώμη στο Γύθειο με στόχο τα Ιεροσόλυμα

Γράφτηκε από την
Από τη Ρώμη στο Γύθειο με στόχο τα Ιεροσόλυμα



Στο Γύθειο βρέθηκαν οι δύο Βέλγοι περιπατητές, ο Matthus Joel και η Matthus Nadine, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μετέφερε στην Κρήτη, για να συνεχίσουν το ταξίδι που ξεκίνησαν το Πάσχα.
Στόχος τους είναι να φθάσουν στα Ιεροσόλυμα. Παράλληλα, με το ταξίδι αυτό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την κουλτούρα των περιοχών που επισκέπτονται.
Ο πρώτος τους σταθμός ήταν η Ρώμη. Στην Ελλάδα έφτασαν πριν 3) εβδομάδες από το Πρίντεζι. Περνώντας την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα κατευθύνθηκαν στο Νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στην Πάτρα, το Διακοφτό, τα Καλάβρυτα, την Κλειτορία και στη συνέχεια ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 οι επόμενοι σταθμοί τους ήταν η Βλαχέρνα, του Κάψια και η Τρίπολη. Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στο Νομό Λακωνίας, από το Αλεποχώρι στους Βουτιάνους και από την Σπάρτη στο Ξηροκάμπι. Τη Δευτέρα το μεσημέρι έκαναν εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο στο Γύθειο. 
Το ζεύγος Matthus μετά την Κίσσαμο και τη Σητεία θα μεταβούν στην Τουρκία και στην Κύπρο και μέσω Χάιφας θα καταλήξουν στα Ιεροσόλυμα. Στόχος τους είναι να φθάσουν εκεί τα Χριστούγεννα, ολοκληρώνοντας το οκτάμηνο οδοιπορικό τους.


NEWSLETTER