Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 17:14

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των γυναικών από τη Γεωργία

Γράφτηκε από την

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η συνέντευξη τύπου για τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που οργανώνουν οι Γυναίκες από τη Γεωργία, με την αρωγή της Επιτροπής Εθελοντών του Δήμου Καλαμάτας για τη στήριξη των μεταναστών. (Η Γεωργία εκκλησιαστικά ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο και γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου).
Η υπεύθυνη της Επιτροπής Αννα Σωτηροπούλου, ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή είναι η έκφραση της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε μεταξύ των εθελοντών του Δήμου  Καλαμάτας και των μεταναστών.
Τόνισε, επίσης, ότι παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, λόγω της κρίσης και τις περιορισμένες δυνατότητες, η Επιτροπή, από καρδιάς και με μεγάλο ενδιαφέρον, κάνει σημαντικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και προβλήματα των μεταναστών.
Στη συνεχεία, η Γεωργιανή μετανάστρια Tina Kakablishvili, που συμμετέχει στην εκδήλωση, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και στην Επιτροπή Στήριξης των Μεταναστών και προσκάλεσε μετανάστες και Καλαματιανούς, στην παράσταση που, όπως είπε, «ενώνει όλες τις ξενιτεμένες ψυχές και προσπαθεί να τις κάνει να εκφράσουν, με το τραγούδι και το χορό τους, την αγάπη τους για την πατρίδα που νοσταλγούν αλλά και για τη νέα πατρίδα που μένουν».
Τέλος, ο  Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Καλαμάτας Αλέκος Κολλιόπουλος, που συμμετέχει εθελοντικά σε όλες τις εκδηλώσεις για την Στήριξη των Μεταναστών, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πολιτισμική σχέση που έχει η Ελλάδα με τη Γεωργία, στη βαθιά συγκίνηση που αισθάνεται ο ίδιος κάθε φορά που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις αυτές και κάλεσε το κοινό της Καλαμάτας να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση των Γυναικών από τη Γεωργία για να μοιραστούν αυτά τα συναισθήματα.