Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 20:34

Ξεκινάει σήμερα το Messinia Terroirs Wine Festival

Ξεκινάει σήμερα το Messinia Terroirs Wine Festival

 

Ξεκινάει σήμερα το Messinia Terroirs Wine Festival, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με επιτυχία και πλέον καθιερώνεται ως θεσμός, δημιουργώντας μια νέα οινική παράδοση και αναβιώνοντας τους θρύλους της «αμπελόεσσας» Μεσσηνίας.

Το φεστιβάλ του 2024 θα πραγματοποιηθεί έως την Κυριακή 16 Ιουνίου στον πολυχώρο Navarino Agora, δίνοντας στους τοπικούς οινοποιούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αναδείξουν τις πτυχές του μεσσηνιακού αμπελώνα.

Το Messinia Terroirs Wine Festival, ως κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, στοχεύει στην προβολή της οινικής παράδοσης της Μεσσηνίας και στην ανάδειξη του σύγχρονου δυναμικού της περιοχής. Το πρόγραμμα, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, φιλοδοξεί να εμφυσήσει νέα πνοή σε έναν τόπο με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία και τον πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παρουσιάσεις κρασιών, γευσιγνωσίες, master classes για επαγγελματίες και οινόφιλους, ομιλίες, πάνελ συζητήσεων, διαλέξεις και ενημερώσεις παραγωγών. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης χορευτικές παραστάσεις, live μουσική, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί, τμήματα food & wine pairing και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Τα καταστήματα, εστιατόρια και delicatessen του Navarino Agora θα συμμετέχουν με ειδικά μενού και μεσσηνιακά εδέσματα, που θα συνοδεύουν ιδανικά τα τοπικά κρασιά, ολοκληρώνοντας έτσι τη γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του φεστιβάλ. Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα θα είναι περιορισμένος και για την είσοδο απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27230 28353 (καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.).

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

  •  8 μ.μ.: Εναρξη του φεστιβάλ
  •  8 μ.μ. - 10 μ.μ.: «Με κρασί και πινέλο». Ζωγραφική με κρασί για μικρούς και μεγάλους - Alina Malynovska. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.
  •  9.15 μ.μ. - 10.15 μ.μ.: «Ακούμε τους νέους». Concerto για βιολί και πιάνο - Χριστόφορος Πετρίδης (βιολί), Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.
  •  8 μ.μ. - 11 μ.μ.: Εκθεση και γευσιγνωσία οίνων Μεσσηνίας για άτομα άνω των 18 ετών.