Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 20:35

Ολοκληρώνεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ολοκληρώνεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με δύο κεντρικά γεγονότα.

Το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός κιθάρας και στις 8.30 μ.μ. την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία "Highlights" στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Ο Γιώργος Νούσης, πολυβραβευμένος κιθαρίστας και συνθέτης με έδρα τη Βιέννη, θα παρουσιάσει διασκευές αγαπημένων μελωδιών από Rock, Pop και κλασική μουσική, καθώς και δικά του έργα. Συμμετέχουν επίσης η Neža Lopatič (κιθάρα) από τη Σλοβενία και η Μαριάνθη Καραγιάννη (βιολί) από την Ελλάδα.

Το κόστος εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και 5 ευρώ για μαθητές. Τα εισιτήρια μπορούν να προμηθευτούν από τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (ώρες 3 μ.μ. - 9 μ.μ.) και από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (ώρες 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Η είσοδος για τους συμμετέχοντες στην παιδική και εφηβική κατηγορία του διαγωνισμού κιθάρας είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στο www.kalamataguitarfestival.gr.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, προσφέρει στο κοινό της πόλης υψηλού επιπέδου συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, διαλέξεις, masterclass, διαγωνισμούς κιθάρας και παραστάσεις για παιδιά. Τον θεσμό συνδιοργανώνουν από κοινού, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ο σύλλογος γονέων & φίλων των καλλιτεχνικών σχολών του Δήμου Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ», η κοινωφελής επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Δήμος Καλαμάτας με την βοήθεια υποστηρικτών-χορηγών. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο καθηγητής κιθάρας Αντώνης Κουφουδάκης.