Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011 23:08

Οι Βελανιδιώτες βράβευσαν το Γιάννη Διαμαντίδη

Γράφτηκε από την

Για τη συμβολή του στην ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδιών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 βραβεύτηκε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, από το Σύνδεσμο Βελανιδιωτών Λακωνίας "Η Μυρτιδιώτισσα". Στην ειδική εκδήλωση που έγινε στις 22 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Κορυδαλλού, βραβεύτηκε και ο καταγόμενος από την περιοχή Σταύρος Μεϊμέτης ο οποίος χρηματοδότησε τη μελέτη του καταφυγίου.
Ο υπουργός στην ομιλία του δήλωσε αρχικά λίγο αιφνιδιασμένος, γιατί -όπως είπε- όταν έβαζε την πρώτη υπογραφή για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου των Βελανιδιών στο ΕΠΑΛ 2007-2013, δεν φανταζόταν πόσο σημαντική θα ήταν εκείνη η υπογραφή για τους Βελανιδιώτες και για την περιοχή του Καβομαλιά. Είπε επίσης ότι αισθάνθηκε δικαιωμένος από την απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη στο πλαίσιο πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ενισχυθούν ιδιαίτερα οι φτωχές και αδικημένες περιοχές.
Ακολούθησε η βράβευση του Σταύρου Μεϊμέτη, στον οποίο προσφέρθηκε μια αεροφωτογραφία του αλιευτικού καταφυγίου και των Βελανιδιών. Το δώρο παρέδωσε εκ μέρους του συνδέσμου η Βαρβάρα Πατσάκη. Στον υπουργό προσφέρθηκε μια φωτογραφία του ανακαινισμένου φάρου αποτυπωμένη σε καμβά, από τον ταμία του συνδέσμου Νικόλαο Καρατζή.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Τριπόντικας τόνισε στον χαιρετισμό του: "Με την υπογραφή ένταξης του αλιευτικού καταφυγίου των Βελανιδιών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, αφενός τιμάτε τους αγώνες δεκαετιών του συνδέσμου μας και του Αλιευτικού Συλλόγου Βελανιδιών και αφετέρου δημιουργείτε τις υποδομές για ανάπτυξη και καλλιεργείτε αίσθημα ασφαλείας σε όλους όσοι περιπλέουν τον θρυλικό Καβομαλιά. Με την υπογραφή ένταξης του αλιευτικού καταφυγίου των Βελανιδιών τιμάτε όλους τους φορείς που εργάστηκαν προκειμένου η μελέτη, ώριμη πλέον να είναι έτοιμη να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013".
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και επίτιμο μέλος του συνδέσμου Στέφανος Χρήστου, ο υπεύθυνος τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, ο τ. δήμαρχος Νεκτάριος Μαστορόπουλος, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υποδομών Μανώλης Αντωνάκος, ο πρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Τριπόντικας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Βελανιδιών "Ο Γιαλός" Κυριάκος Χαραμής και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των εν Αττική Βατικιώτικων Συλλόγων Χρόνης Περιβολάρης.


NEWSLETTER