Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 18:18

Η κοπή πίτας στο Μανιατάκειο Ιδρυμα

Γράφτηκε από την

Με την ευχή το 2011 να είναι μια χρονιά δημιουργική για όλους, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στα γραφεία του Ιδρύματος στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Διευθύντρια Βίκυ Ιγγλέζου αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του Ιδρύματος κατά τη διάρκεια του 2010. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν οι εξής δράσεις:
1)Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης η οποία θα αφορά στη λειτουργική ενοποίηση των αρχαιολογικών, ιστορικών, θρησκευτικών και τουριστικών χώρων της Κορώνης σε ένα ενιαίο Πολιτιστικό Πάρκο, 2) Συνεργασία με τη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία management Hay Group  στο πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο «Μελλοντικοί Ηγέτες», 3) Συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα: «Στην Κορώνη Της Ιστορίας Και Των Θρύλων Μέσα Από Τη Μουσική Και Το Λόγο», 4) Συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco, 5) Συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και μέσω των νεοϊδρυθέντων ιδρυμάτων Ιερό Προσκύνημα «Παναγίας Ελεήστριας» και Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών εκπληρώνει κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, 6) Διοργάνωση ιστιοπλοϊκού διήμερου ανοιχτής θαλάσσης στο Μεσσηνιακό Κόλπο με την επωνυμία «ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP 2010», 7) Συνεργασία με τη σχολική μονάδα Γυμνασίου-Λυκείου Κορώνης και  8) Συμμετοχή στη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης Εορταγοράς στην Κορώνη η οποία πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος, κυρίας Ελένης Μανιατάκη.
Ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο Γ. – Ε. Φ. Καλαβρός, με σκοπό την επεξεργασία σχεδίου νόμου περί Κληροδοτημάτων προκειμένου να τροποποιηθεί ο Α.Ν. 2039/1939 περί κοινωφελών ιδρυμάτων, ο οποίος δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία τους  και δε δίνει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στα ιδρύματα με διεθνή προσανατολισμό.
Η Αντιπρόεδρος Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη στήριξη και τη συνεργασία που παρέχουν στο Ίδρυμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Ευγενία Χαλκιά Διευθύντρια του Βυζαντινού  και Χριστιανικού Μουσείου, ο Νότης Μηταράκης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος, ο Ευάγγελος Μπουζούλας Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο Χριστιανός Αμιράλης Δ/νων Σύμβουλος της Hay Group, η Αλεξάνδρα Βοβολίνη εκδότρια-διευθύντρια του Ομίλου Economia, ο Χρήστος Μανιατάκης επιχειρηματίας, ο Αντώνης Λυκιαρδόπουλος μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος κ.α.

Από το Γραφείο Τύπου του Ιδρύματος