Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 11:15

"Ο Γάμος του Κουτρούλη" και φέτος στη Μεθώνη

Γράφτηκε από την
"Ο Γάμος του Κουτρούλη" και φέτος στη Μεθώνη

 

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα... ενώσει ο φετινός "Γάμος του Κουτρούλη" στη Μεθώνη.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποκριάς και ο καθιερωμένος "Του Κουτρούλη ο γάμος" ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ. Συγκεκριμένα, στο οικογενειακό κέντρο "Μπούρτζι" θα γίνει το... προγαμιαίο γλέντι του ζευγαριού και των συμπεθεριών, με πολύ χορό και πειράγματα ενόψει του γάμου.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο δρόμο της αγοράς θα γίνει παρουσίαση και ράντισμα των προικιών, στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού και γλέντι. Θα προσφέρεται γουρουνόπουλο ψητό και κρασί.

Την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι οι νεόνυμφοι, τα συμπεθεριά, οι προσκεκλημένοι και κάθε λογής παρατρεχάμενοι μαζί με τα άρματα θα ξεκινήσουν από την είσοδο της κωμόπολης και διασχίζοντας το δρόμο της αγοράς θα καταλήξουν στην παραλία. Στη 1 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η αναβίωση του εθίμου με διάφορα επεισόδια από τη ζωή του ζευγαριού, μέχρι να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο. Θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ στον κόσμο θα προσφέρονται φασολάδα, σαρακοστιανοί μεζέδες και κρασί.

Η Αποκριά στη Μεθώνη είναι συνυφασμένη με το "Γάμο του Κουτρούλη": Ο τελευταίος Ελληνας ιππότης, ο Ιωάννης Κουτρούλης, καλεί κάθε χρόνο τέτοια μέρα ντόπιους και μη στο γάμο του ο οποίος... κρατάει 6 αιώνες και κάθε φορά γίνεται κυριολεκτικά... του Κουτρούλη ο γάμος! Γι' αυτό μάλιστα ετοιμάστηκαν πάνω από 2.000 μπομπονιέρες για τους προσκεκλημένους.

 


NEWSLETTER