Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 16:57

"Καυγάδες στην Κοτζιά" από τη "Θεατρική Διαδρομή" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Μια πανέξυπνη, ξεκαρδιστική και ανθρώπινη κωμωδία θα παρουσιάσει το 2011 η «Θεατρική Διαδρομή» στο θεατρόφιλο κοινό της Καλαμάτας και του Νομού μας. Πρόκειται για την γνωστή κωμωδία: «Καβγάδες στην Κοτζιά» του Κάρλο Γκολντόνι.
Οι πρόβες έχουν αρχίσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη και το έργο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 1η Απριλίου έως και 17 Απριλίου 2011.
Το έργο μας μεταφέρει στα μέσα του 18ου αιώνα σε μια παραθαλάσσια, γειτονική πόλη της Βενετίας, την Κιότζια. Οι κάτοικοί της άνθρωποι του μόχθου και της θάλασσας, ζωντανοί, με φλογερό ταμπεραμέντο μπλέκονται συνέχεια σε καυγάδες.
Οι γυναίκες της περιοχής, απλές και κεφάτες, γεμάτες ζωντάνια, διψασμένες για γλέντι και χορό, ξεκινώντας τα γνωστά τους καλαμπούρια καταλήγουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο σε τρικούβερτους καβγάδες, στους οποίους εμπλέκονται και οι άντρες, και οι καβγάδες τους, είναι οι προϋπόθεση για την εξέλιξη του έργου.
Ο έρωτας είναι ο πρώτος λόγος που οδηγεί σε δημιουργία παρεξηγήσεων με έντονες κωμικές καταστάσεις. Γιατί στην ουσία κανείς δεν κρατά κακία σε κανένα. Όλα είναι σαν ένα παιχνίδι και στο τέλος οι φωνές και μαλώματα δίνουν σειρά στον έρωτα, το γλέντι το χορό. Ένα έργο διασκεδαστικό, αλλά και επίκαιρο μιας και οι άνθρωποι δεν παύουν να ερωτεύονται, να τσακώνονται, να ξαναφιλιώνουν και πάνω από όλα να χαίρονται τη ζωή σε όλες τις εποχές.
Είναι ένα έργο γεμάτο ανθρωπιά και αισιοδοξία, αντίδοτο στην μιζέρια και την κατάθλιψη που μας σπρώχνουν καθημερινά οι συνθήκες της σύγχρονης ζωής και η οικονομική κρίση.
Είναι ανάσα στην ασφυξία που θα ανακουφίσει έστω και προσωρινά τους θεατές που θα το παρακολουθήσουν.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζωγραφίδη, σκηνικά – κοστούμια Λίλας Μπελιβανάκη, μουσική Κων/νας Κορμά, βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Τούμπουρου, κατασκευή σκηνικών Γιάννης Κυριακόπουλος– Στάθης Μητσέας, βεστιάριο – φροντιστήριο Τζένη Μανιατέα, φωτισμοί Λαπέας Γιώργος ηχητικά Κουτσαϊμάνης Χρήστος. Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Αναστασοπούλου Γεωργία, Ασημακόπουλος Απόστολος, Ζαφείρη Δανάη, Ηλιόπουλος Νίκος, Καλογεράκος Πάρης, Κανδηλιώτη Αγγελική, Καράμπελας Χρήστος, Καραταράκης Μιχάλης, Κεχαγιόγλου Αλέξης, Κυριακόπουλος Γιάννης, Λούζης Παναγιώτης, Μητσέας Στάθης, Μίχος Κώστας, Μουτεβελή Ευτυχία, Μπαρδαμάσκος Γιώργος, Μπούζα Βίλμα, Νταή Χριστίνα, Οικονόμου Μαίρη, Πλεματιάς Χάρης, Πλεμμένου Μαγδαληνή, Ρούπα Χριστιάνα


NEWSLETTER