Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011 20:38

Καλογερόπουλος: Τραγούδι για τη Μεσσηνία οι "Ιππείς της Πύλου"

Γράφτηκε από την

 

Θεαματική άφιξη, καβάλα στα άλογα έκαναν προχθές το βράδυ στον κινηματογράφο "Cine center" στην Καλαμάτα, οι πρωταγωνιστές της ταινίας Νίκος Καλογερόπουλος και Ιουλία Καλογρίδη ως "Ιππείς της Πύλου" δικαιώνοντας τον τίτλο του δημιουργήματος του Φιλιατρινού ηθοποιού και σκηνοθέτη (αλλά και σεναριογράφου, στιχουργού και μουσικού στην συγκεκριμένη ταινία).

Οι προσκεκλημένοι στην πανελλήνια πρεμιέρα που ο Νίκος Καλογερόπουλος επέλεξε να κάνει από την Καλαμάτα, γέμισαν με το παραπάνω την κινηματογραφική αίθουσα και οι περισσότεροι ήταν γνώριμοι του ηθοποιού και με έναν τρόπο συνεργάτες του στην ταινία, αφού όπως είπε και ο ίδιος οι Μεσσήνιοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου του ονείρου.

Ο Νίκος Καλογερόπουλος πριν την έναρξη της προβολής μιλώντας στον κόσμο είπε πως ήταν όνειρό του να φτιάξει μια ταινία μέσα από την οποία θα έδινε ό,τι καλύτερο είχε καλλιτεχνικά για τη Μεσσηνία.

Αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο -στον οποίο άλλωστε είναι αφιερωμένη η ταινία- και στην οικονομική στήριξη που του παρείχε ο ίδιος και ο γιος του Χρήστος, που είναι και ο παραγωγός της ταινίας. Ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν και σε πρακτικό επίπεδο να ολοκληρώσει τα γυρίσματα επαναλαμβάνοντας συχνά ότι βρήκε συμπαραστάτες τους Μεσσήνιους σ' αυτή του την προσπάθεια.

"Τραγούδι για τη Μεσσηνία" χαρακτήρισε ο ίδιος την ταινία και εξέφρασε την πρόθεση η καλλιτεχνική του δημιουργία, με αναφορά στο νομό να έχει και συνέχεια.

Εκτός από το Νίκο Καλογερόπουλο (που έχει γράψει το σενάριο και σκηνοθετεί) στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Ηλίας Λογοθέτης, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Δημήτρης Καμπερίδης, Ιουλία Καλογρίδη, Αντώνης Καφετζόπουλος. Η μουσική ανήκει επίσης στο Νίκο Καλογερόπουλο.

Οι προβολές στο "Cine center" Καλαμάτας συνεχίζονται καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη στις 7.15 μ.μ. και στις 10 μ.μ.

 

Μ.Τ.

 


NEWSLETTER