Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 14:24

Τιμή στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη από την ΗELMEPA

Γράφτηκε από την

Ολοι εμείς, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, γνωστή ως HELMEPA, την 25η Ιανουαρίου 2011, αποχαιρετήσαμε τον Πρόεδρό μας, τον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και μαζί είπαμε αντίο σε έναν θερμό υποστηρικτή της περιβαλλοντικής δραστηριοποίησης των παιδιών στην Ελλάδα. Τα μηνύματα που λάβαμε από παιδιά μέλη του προγράμματος “Παιδική HELMEPA” και εθελοντές εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα, φανερώνουν πόσο τους άγγιξε ο Καπετάν Βασίλης με τον αυθορμητισμό και την απλότητά του. Πίστευε στους νέους λέγοντας:  “H καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στη νέα γενιά. Αξία έχει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα καθαρό περιβάλλον παρά υλικά αγαθά, γιατί έτσι τους δίνουμε τα μέσα ώστε, μαζί με την αγάπη μας, να μπορούν να δημιουργήσουν θαύματα”.
Ευχαριστούμε τα παιδιά του, Κωστή, Αχιλλέα και Χρήστο, γιατί συνεχίζουν να υποστηρίζουν το πρόγραμμα  “Παιδική HELMEPA”, το οποίο ο πατέρας τους αγκάλιασε από το ξεκίνημά του, το 1993 και προσφέρουμε στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη υποτροφία επιπέδου Master.
Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, που έχουν υπάρξει μέλη του προγράμματος. Η υποτροφία είναι ύψους € 15.000,00 και δίδεται για μεταπτυχιακές σπουδές μονοετούς διάρκειας σε περιβαλλοντικές  επιστήμες σε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρώτη υποτροφία θα δοθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Δρ. Ιωάννης Κούστας
Πρόεδρος ΔΣ


NEWSLETTER