Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 21:37

Ο καθηγητής Τζουζέπε Τζανγκράντε θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ο καθηγητής Τζουζέπε Τζανγκράντε θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα θα αναγορευθεί την Παρασκευή ο φιλέλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Τζουζέπε Τζανγκράντε.
H τελετή θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και ο διακεκριμένος καθηγητής θα μιλήσει για "Το κείμενο του Ευριπίδη".
Οπως δήλωσε στην "Ε" η πρόεδρος του τμήματος της Φιλολογίας Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, ο καθηγητής Τζανγκράντε είναι ιταλικής καταγωγής και τώρα είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. "Είναι από τους μεγαλύτερους ερευνητές φιλολόγους που έχει να παρουσιάσει ο κόσμος σήμερα. Είναι επίσης μεγάλος φιλέλληνας, πολύ θερμός υποστηρικτής της Ελλάδας. Πολλοί Ελληνες φοιτητές σπούδασαν κοντά του εκπονώντας διδακτορικές διατριβές και σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς είναι καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια. Εγώ δεν είχα την τύχη να τον έχω καθηγητή, αλλά τον γνωρίζω ως έναν πολύ διακεκριμένο επιστήμονα, ο οποίος προωθεί την αρχαία ελληνική γραμματεία και την ελληνική γλώσσα στον ύψιστο βαθμό. Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για το πανεπιστήμιό μας, που θα φιλοξενήσουμε και θα τιμήσουμε αυτό τον εξαιρετικό επιστήμονα. Η πρόταση για την αναγόρευσή του έγινε δεκτή ομόφωνα. Εχουμε αποφασίσει επίσης να τιμήσουμε το Σεπτέμβρη τον κ. Πέτρο Θέμελη και προωθούμε την ιδέα να τιμήσουμε και ένα μεγάλο γλωσσολόγο, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο", πρόσθεσε η κ. Καραμάνου.


NEWSLETTER