Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 18:53

Θεατρικές παραστάσεις σε Γλυφάδα και Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την
Θεατρικές παραστάσεις σε Γλυφάδα και Κορυφάσιο

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Βραδιές Πολιτισμού 2011» του Δήμου Πύλου – Νέστορος και με βασικό άξονα τις αποκεντρωμένες εκδηλώσεις, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου πρόσφερε δύο όμορφες και ευχάριστες θεατρικές παραστάσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα Γλυφάδα και Κορυφάσιο. Φορέας υλοποίησης των παραστάσεων αυτών ήταν το θέατρο «Πρόβα» της Μαίρης Ραζή.
Συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου η παιδική σκηνή του θεάτρου παρουσίασε στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου της Γλυφάδας το παιδικό έργο του Τάκη Χρυσούλη «Του φεγγαριού η στράτα στων αστεριών τη στράτα». Ένα ευχάριστο και βιωματικό έργο για τα παιδιά, αφού και τα ίδια συμμετείχαν στην προσπάθεια να φτάσουν στον άγνωστο και όμορφο κόσμο της φαντασίας αποβάλλοντας τους φόβους και τις στενοχώριες τους. Ταυτόχρονα τους περνούσε το μήνυμα ότι όταν βάζουν ένα στόχο πρέπει να προσπαθούν να τον πετυχαίνουν.
Στις 29 Ιουλίου η κεντρική σκηνή του θεάτρου παρουσίασε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κορυφασίου την κωμωδία του Σπίρο Σιμόνε «Η γιορτή» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μέντη με τους ηθοποιούς Μαίρη Ραζή, Νίκο Κάπιο και Στέλιο Πετράκη. Ήταν ένα έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου το τραγικό στοιχείο εναλλασσόταν αδιάκοπα με το κωμικό και πραγματευόταν την καθημερινή διαπίστωση ότι στη ρόδα της καθημερινότητας οι εορτές και οι επέτειοι μπορούν να ομορφύνουν τα δεσμά και τους δεσμούς της ζωής με ανατροπές.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος


NEWSLETTER