Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 08:15

«Nostalgia» - Πώς το πιο διάσημο κομμάτι του Yanni συνδέεται με την Καλαμάτα (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Αν υπάρχει ένα ανάμεσα στα δεκάδες κομμάτια του Γιάννη Χρυσομάλλη ή κατά κόσμον Yanni που έχει ξεχωρίσει στους μουσικούς κύκλους ολόκληρου του κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες αυτό αναμφίβολα είναι η «Nostalgia».

Πρόκειται για την πιο συναισθηματική και ατμοσφαιρική σύνθεσή του η οποία έμελλε να πρωταγωνιστήσει στις συναυλίες του αλλά και ευρύτερα στη βιομηχανία του πιάνου, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κεφάλαιο για όσους εισέρχονται στον «μαγικό κόσμο» των πλήκτρων.

Αυτό ωστόσο που δεν ήταν ευρέως γνωστό μέχρι σήμερα είναι πως το διάσημο έργο του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη από την Καλαμάτα συνδέεται με τη γενέτειρα του, η οποία αποτέλεσε έμπνευση κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων ώστε να το ολοκληρώσει.

Σε βίντεο που ανέβηκε πριν λίγους μήνες στην επίσημη σελίδα του στο youtube, παρουσιάζεται απόσπασμα από τη συναυλία που είχε δώσει με τίτλο «Yanni in Concert: Live at the Acropolis» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 25 Σεπτεμβρίου του 1993, παρουσία 2.000 θεατών.

Σε αυτό, λίγο πριν παίξει τη «Nostalgia», απευθυνόμενος στο κοινό είχε πει τα εξής στα Ελληνικά: "Το επόμενο κομμάτι περιγράφει ένα συναίσθημα το οποίο έχω αισθανθεί πολλές φορές στη ζωή μου επειδή έχω λείψει για πολλά χρόνια από το μέρος που γεννήθηκα, την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Καλαμάτα".

Στα σχόλια του συγκεκριμένου βίντεο, Έλληνες χρήστες εκθειάζουν τον Καλαματιανό συνθέτη, προτρέποντας τον παράλληλα να δημιουργήσει ένα νέο κομμάτι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CLd0-IDDAzU&feature=emb_logo}