Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 23:28

"Ενας γάτος με μεγάλη καρδιά" - μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Γράφτηκε από την

 

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζει από τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, η οποία έχει σκοπό να φέρει τους θεατές κοντά στην αθωότητα που κρύβουν μέσα τους. Πρόκειται για το έργο "Ενας γάτος με μεγάλη καρδιά" της Χριστίνα Δίμιζα, στο οποίο παρότι ο κεντρικός άξονας είναι η ανθρωπιά... πρωταγωνιστές δεν είναι άνθρωποι, αλλά κάποια γλυκύτατα ζώα!

Οι παραστάσεις θα δοθούν: τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ και από την Τρίτη έως την Πέμπτη θα υπάρχουν διπλές παραστάσεις, στις 12 το μεσημέρι και στις 8 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για τα παιδιά.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Χριστίνας Δίμιζα. Οπως είπε η ίδια χθες σε συνέντευξη Τύπου, το έργο προέκυψε μέσα από τα δικά της αγαπημένα παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα. Τα σκηνικά (τα οποία έγιναν με ανακυκλώσιμα υλικά) και τα κοστούμια είναι του Φοίβου Σοφικίτη, η μουσική του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη, η αφίσα της Ευθαλίας Θλιβερού, οι κουκλοκατασκευές της Λέττας Πετρουλάκη. Παίζουν οι: Χριστίνα Δίμιζα, Γιώργος Πασσάκος και οι κουκλοπαίκτες είναι οι: Λέττα Πετρουλάκη, Φανή Αλεξανδρίδη, Τζένη Μητσούλα, Ιωάννα Εγγλέζου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το πρωί στις 11.30 η Πειραματική Σκηνή θα δώσει παράσταση κουκλοθεάτρου δωρεάν με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας.

Γ. Σαρ.