Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 21:14

«Συγγραφείς στο αίθριο» από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

«Συγγραφείς στο αίθριο» από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Συγγραφείς στο αίθριο» οργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, από 20 έως 22 Ιουνίου, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια γιορτή του βιβλίου στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρεις Έλληνες συγγραφείς να παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία. Το πρόγραμμα του τριημέρου θα διαμορφωθεί ως εξής:
Την Πέμπτη στις 8 μ.μ.: «Ο Κήπος της Αμαλίας» της Καρολίνας Μέρμηγκα. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μάγδα Σουλιώτη, Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Έβελυν Σκαρπαλέζου, φιλόλογος και ερασιτέχνης ηθοποιός.
Την Παρασκευή στις 8 μ.μ.: «Πράγματα που σκέφτεται η Παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο» της Αλεξάνδρας Κ*. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Έφη Πράτη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ίδια η συγγραφέας.
Το Σάββατο στις 8 μ.μ.: «Αμήν. Προσευχές στο Κενό» του Μισέλ Φάις. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Χρύσα Φάντη, συγγραφέας και δοκιμιογράφος, και θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Πάρρυ Λουμίτη, εκπαιδευτικός μουσικής.
Μετά τις βιβλιοπαρουσιάσεις, οι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με το κοινό και θα υπογράψουν τα βιβλία τους. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αρωγή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και με την υποστήριξη των εκδόσεων "Πατάκη". Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.