Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 22:06

"Ευοί-Ευάν" από το Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας

"Ευοί-Ευάν" από το Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας

Το Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση "Ευοί-Ευάν", αρχέγονα δρώμενα και χορούς, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Η σκηνοθεσία ανήκει στη Σοφία Σπυράτου, ενώ συμμετέχουν 350 χορευτές, μουσικοί και χορωδοί. Αναπαρίστανται λαϊκά έθιμα διονυσιακής προέλευσης με συμβολικές μιμήσεις, κινήσεις, χορούς, τραγούδια και ενδυματολογικούς κώδικες που απεικονίζουν τη γονιμότητα και την ευημερία. Τα δρώμενα αυτά αποτελούν την επιτομή του λαϊκού πολιτισμού μας, ο οποίος επιβιώνει ατόφιος μέσα από τους αιώνες.
Συμμετέχουν η χορευτική ομάδα, η παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας "Καλλιστώ" υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου, μέλη των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λυκείου, καθώς και μια 11μελής ορχήστρα.
Τα εισιτήρια διατίθενται για προπώληση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 10 π.μ. έως τις 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., εκτός των Σαββάτου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210 87902. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.