Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 19:46

Ο Καλαματιανός Κώστας Τσιάλας μιλά για τη δερματοστιξία στην "Ε" - "Ζήτησαν να τους κάνω τατουάζ ένα πλυντήριο ρούχων"!

Γράφτηκε από την

"Ο δημιουργός του τατουάζ είναι εκείνος που δρα καθοριστικά στην ψυχολογία του ανθρώπου που επιλέγει να "στιγματίσει" το κορμί του" δηλώνει ο Κώστας Τσιάλας που μεγάλωσε στην Καλαμάτα και εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία σε αυτό το χώρο. Οπως λέει ο ίδιος, παρά την κρίση, ο κόσμος εξακολουθεί να κάνει τατουάζ, αφού είναι κάτι που πηγάζει από βαθιά συναισθηματικούς λόγους για τον καθένα!
Ο Κώστας διατηρεί στούντιο στην Αθήνα, όμως επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί την πόλη την οποία θεωρεί πατρίδα του, ενώ ξεκίνησε πρόσφατα μία νέα συνεργασία με τον πολυχώρο ομορφιάς "FrouFrou Studio" (κοντά στην εκκλησία της Ανάληψης).

- Τι σχέση έχεις ακριβώς με τη Μεσσηνία;
"Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Πήγαινα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την πέμπτη τάξη και μετά έφυγα για την Αθήνα, όπου κατοικώ μέχρι και σήμερα. Για μένα η Καλαμάτα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Εδώ έχω φίλους, συγγενείς και περνάω σχεδόν όλα τα καλοκαίρια μου. Πάντα ονειρεύομαι κάποια μέρα να μπορέσω να ζήσω μόνιμα στην Καλαμάτα".

- Πού έμαθες την τέχνη του τατουάζ; Πόσα χρόνια εργάζεσαι στην Αθήνα;

"Από πολύ μικρός είχα ιδιαίτερη αδυναμία στη ζωγραφική. Σε ηλικία 15 χρονών έκανα το πρώτο μου τατουάζ. Από εκείνη τη στιγμή έβαλα σκοπό στη ζωή μου να μάθω αυτή την τέχνη. Παρακολούθησα ειδικά σεμινάρια στο εξωτερικό (Γερμανία) και εκεί τελείωσα δερματολογία -δερματοστιξία. Εργάζομαι εδώ και 9 χρόνια κάνοντας καλλιτεχνικό τατουάζ και αυτή τη στιγμή έχω το δικό μου στούντιο στην περιοχή Ζωγράφου, στην οδό Ανακρέοντος 122".

- Εχεις υπολογίσει πόσα τατουάζ έχεις "χτυπήσει" μέχρι τώρα;
"Να σου πω την αλήθεια... έχω χάσει πλέον το μέτρημα"!

- Τώρα με την κρίση ο κόσμος συνεχίζει να κάνει τατουάζ; Οι τιμές έχουν πέσει καθόλου;
"Παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αυτόν τον καιρό, ο κόσμος συνεχίζει να κάνει τατουάζ για συναισθηματικούς και διάφορους άλλους λόγους. Και για να μιλήσω για μένα, οι δημιουργίες μου έχουν πάντα προσιτές τιμές".

- Ποιο είναι το πιο περίεργο τατού που έχεις κάνει ποτέ σε κάποιον;
"Το πιο περίεργο τατουάζ που μου έχουν ζητήσει είναι ένα πλυντήριο ρούχων"!

- Σου εκμυστηρεύονται οι πελάτες τις προσωπικές ιστορίες των σχεδίων των τατού σου;
"Εχω αισθανθεί πως για τον πελάτη δεν είμαι απλά ένας καλλιτέχνης δερματοστιξίας, αλλά και ένα άτομο που δρα καθοριστικά στην ψυχολογία τους...".


Τη δουλειά του Κώστα Τσιάλα μπορεί κανείς να δει και από το Facebook από το προφίλ του Kostas Tsialas.