Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 21:49

Ο Δημήτρης Μεντζέλος στο μπαρ "Μώμος"

Γράφτηκε από την
 Ο Δημήτρης Μεντζέλος στο μπαρ "Μώμος"

Από το ελληνικό χιπ-χόπ, στη μουσική της disco και των '80s... Ο Δημήτρης Μεντζέλος frontman από τα "Ημισκούμπρια", πάντοτε δήλωνε λάτρης της μουσικής των '80s και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ακόμη πιο πολύ με το ρεύμα που καταφέρνει να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους, μέχρι σήμερα. Ετσι, έρχεται απόψε στο μπαρ "Μώμος" στο Ιστορικό Κέντρο για ένα ξέφρενο dj set, αλλά και για να πει κάποια από τα πιο γνωστά του τραγούδια τόσο από τα "Ημισκούμπρια" όσο και από τον προσωπικό του δίσκο. Εξάλλου, όπως λέει ο ίδιος "μόνο με το χιούμορ μπορείς να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Αλλιώς θα τις μιζεριάζεις ακόμη περισσότερο...".

- Τι έχεις ετοιμάσει για την αποψινή βραδιά;
"Θα είναι ένα dj set και θα παίξω διάφορες αγαπημένες μουσικές γύρω από τη δεκαετία του '80 και πολλά χιπ-χόπ και r'n'b. Θα κάνουμε κάτι ξέφρενο! Κάποια στιγμή θα πάρω το μικρόφωνο και θα πω γνωστά κομμάτια".

- Τα τελευταία χρόνια ασχολείσαι επαγγελματικά με τα '80s. Είσαι και με τους VHS.
"Είμαι πολλά χρόνια σε αυτή τη φάση. Παίζω ως dj μουσική αυτής της εποχής, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πέρυσι βρέθηκα με τους  VHS και έχουμε δέσει πάρα πολύ καλά. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι".

- Από τα πρώτα βήματα των "Ημισκούμπρια" εξάλλου, είχες αναβιώσει το κομμάτι "Στη ντισκοτέκ" με την Ελπίδα...
"Ναι, αυτό αντιπροσώπευε αυτό το κομμάτι. Την αγάπη στη δεκαετία του '80".

- Σε ρωτάει καθόλου ο κόσμος γιατί διαλύθηκαν τα "Ημισκούμπρια";
"Δεν έχουν διαλυθεί τα "Ημισκούμπρια". Είμαστε 3 άνθρωποι που είναι μαζί κοντά 20 χρόνια και πλέον και 16 χρόνια στη δισκογραφία. Είμαστε μια ομάδα παραγωγής, φτιάχνουμε μουσική και στίχους, απλά υπάρχουν και στιγμές που ο καθένας θέλει να κάνει τα δικά του κομμάτια. Ομως σε άλλες φάσεις ξαναβρισκόμαστε. Είναι πάντα στο στούντιο και όταν υπάρχει κάτι να πουν ξαναγράφουν".

- Ετοιμάζετε κάτι τώρα;

"Εχουμε κάτι στα σκαριά, έχουμε ήδη ετοιμάσει 2 κομμάτια. Κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσουμε με το Ιντερνετ, για να αποφύγουμε τη σχέση με τις δισκογραφικές".

- Τα "Ημισκούμπρια" πάντα ήταν συνυφασμένα με το χιούμορ. Τώρα, τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, μπορείτε να τα σατιρίσετε... ή είναι τόσο τραγικά, που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό;

"Εχεις δίκιο σε αυτό που λες. Είναι πραγματικά δύσκολο να γράψεις με χιούμορ. Φτιάξαμε όμως ήδη ένα κομμάτι με τα "Ημισκούμπρια" και το κάναμε και βίντεο κλιπ που λέγεται "Πώς να σου το πω" και μιλάει για την οικονομική κρίση με το δικό μας τρόπο. Είναι όντως δύσκολο τώρα να γράψεις με χιούμορ, όμως εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε. Μόνο με το χιούμορ μπορείς να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Αλλιώς θα τις μιζεριάζεις ακόμη περισσότερο...".

 


 

Συνέντευξη στη Γιούλα Σαρδέλη

 


NEWSLETTER